Atjar koening gele atjar

Ingrediënten

100 gr bloemkool roosjes ( klein)
100 gr witte kool fijngesneden
50 gr cocos crème
100 gr sperziebonen schoongemaakt en in stukjes gesneden
2 rode pepertje fijngesneden ( zonder het zaad)
1 eetlepel Laos geraspt
100 gr winterpeen in dunne reepjes gesneden
4 sjalotten fijngesneden
2 teentjes knoflook fijngesneden
1 eetlepel kurkuma poeder
4 eetlepels olie
1 eetlepel djahe geraspt
5 dl azijn
3 eetlepels witte basterdsuiker
1 theelepel zout

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je Atjar koening voor bij een Indonesische rijsttafel

Verhit de olie in een wadjan en bak de knoflook en sjalot kort aan. Voeg dan de laos, djahe en de peper toe en bak dit kort mee. Voeg de groenten toe en stoven deze even mee. Blus af met de azijn en voeg de suiker, kurkuma en het zout toe. Laat dit zachtjes door pruttelen totdat de groenten beetgaar zijn. Voeg dan de kokos toe en los dit goed op.Lekker met sate pentoel