Aspergesoep maken recept creme de asperge

Ingrediënten

500 gr asperges
50 gr boter
60 gr bloem
3 stukjes foelie
1 theelepel zout
5 dl koude kippenbouillon
5 dl bouillon van de schillen van de asperge
2 dl slagroom
zout

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Recept voor het maken van verse aspergesoep zonder pakje

Schil de asperges met een dunschiller en doe alle schillen in een kookpan. Vul de pan met water  totdat de schillen onder staan doe dan het zout en de folie erbij en breng het aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat dit 20 minuten zachtjes pruttelen.Haal na 20 minuten de schillen uit het vocht  en kook in het vocht de asperges beetgaar. Als de asperges  beetgaar zijn  haal ze dan uit het vocht en bewaar ze apart in een bakje.Smelt ondertussen de boter zachtjes in een steelpan voeg de bloem toe en roer dit totdat je een deegbal krijgt. Maak de deegbal op laag vuur in 5 minuten gaar.Voeg dan beetje voor beetje de koude kippenbouillon toe blijf goed roeren en voeg dan de aspergebouillon toe  breng dit aan de kook.Laat dit 15 minuten zachtjes doorkoken en breng dan op smaak met zout. Haal dan de pan van het vuur en roer er dan de slagroom doorheen. Serveer de soep in een kom samen met de asperges.