Leg de asperges 35 minuten in koud water. Draai dan een grote pan om zodat je een groot oppervlak hebt om de asperge te schillen. Haal een asperge uit het water en leg deze op de pan. Pak de asperge bij de kop en zet de dunschiller 1 cm onder de kop op de asperge. Haal nu in een beweging de dunschiller over de asperge tot je bij het einde bent. Draai de asperge een beetje en schil deze dan weer van boven naar beneden. Herhaal dit totdat je weer bij het punt bent waar je was begonnen met schillen. De asperge is goed geschild als je geen gladde buitenkant meer voelt. Schil al de asperges op deze manier en nu kun je beginnen met het koken. Doe alle schillen in een pan en voeg het water, zout en de folie toe. Breng dit aan de kook zet het vuur lager en laat de schillen 20 minuten zachtjes koken. Verwijder dan de schillen uit het vocht en voeg de asperges en de boter toe. Breng dit zachtjes aan de kook en kook de asperges in 14 minuten beetgaar.
Laat een reactie achter