Appelkruimeltaart zelfgemaakt

Ingrediënten

200 gr boter
200 gr suiker
1 vanillestokje
geraspte schil van 1/2 citroen
4 stuks eieren
300 gr zelfrijzend bakmeel
1 dl melk
750 gr appelpartjes
Voor het kruimeldeeg
225 gr suiker , 225 gr boter in blokjes gesneden en 275 gr bloem

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je de lekkerste appel kruimeltaart lekkerder dan die van de Hema!

Voor het kruimeldeeg

Meng de 225 gr suiker, 225 gr boter en de 275 gr bloem voorzichtig door elkaar totdat je een beslag krijgt dat in brokjes uiteen valt. Doe dit in een kommetje en zet dit in de koeling.

Voor de taart

Doe de boter, suiker, citroenrasp en het merg van het vanillestokje in een keukenmachine en laat dit 5 minuten rustig draaien op de helft van de snelste stand.Zet de keukenmachine iets lager en voeg 1 voor 1 de eieren en de melk toe totdat deze goed door het botermengsel is opgenomen. Voeg nu de bloem toe draai dit tot een gladde massa en zet de machine dan uit.Smeer een rond bakblik in met boter en leg er dakpansgewijs de appelpartjes in. Stort  bovenop de appelpartjes het deeg uit de keukenmachine.Haal het kruimeldeeg uit de koeling en strooi dit voorzichtig over het deeg. Verwarm een oven voor op 160c en bak de taart in 35 minuten gaar.