Appel pruimen stroop met specerijen voc kruidenmix

Ingrediënten

2,5 kg zure appel
1,5 kg pruimen
300 gr bruine basterdsuiker
1 eetlepel kardemom poeder
1 theelepel steranijspoeder
½ merg van een vanillestokje
1 theelepel kaneelpoeder
½ theelepel nootmuskaat
½ theelepel kruidnagelpoeder
1 theelepel  gemalen venkelzaad
8 dl appelsap
½ theelepel zout
Rasp van ½  citroen

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Appel pruimen stroop met specerijen VOC kruidenmix

Snij de hele appels in kleine stukjes ( met schil en klokhuis) en doe deze samen met de appelsap in een grote kookpan.Ontpit de pruimen  draai deze met schil en al door in de keukenmachine en voeg deze aan de appels toe.Zet de pan op een laag vuur en kook dit +/- 20 minuten totdat de appels zacht zijn.Wrijf deze massa door een zeef en stort de vruchtenmoes in een andere pan. Meng er nu de basterdsuiker, steranijspoeder, kruidnagelpoeder, venkelzaadpoeder, kardemom poeder, vanillemerg, kaneelpoeder, nootmuskaat,  zout, en de citroenrasp door.Zet de pan dan weer op laag vuur en laat dit zachtjes indikken tot je een stroop krijgt.Schep de stroop in weckpotten en steriliseer de potten 25 minuten in een kokend waterbad.