Anijstaart recept

Ingrediënten

1 lt melk
10 stuks steranijs
4 anijsblokjes
100 gr suiker
10 st eidooiers
50 gr suiker
26 gr gelatine blaadjes
7,5 dl half geslagen ongezoete slagroom

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je een heerlijk anijs taart voor je kraamvisite

 

Doe 9 dl melk, steranijs, anijsblokjes en  100 gr suiker in een pan. Breng dit onder voortdurend roeren langzaam aan de kook . Zet dan het vuur lager en laat dit 10 minuten zachtjes trekken ( blijf wel af en toe roeren) . Roer ondertussen de eidooiers met 1 dl melk en 50 gr suiker los in een kommetje. Week de gelatine in een kom met koud water. Haal na 10 minuten de pan met melk  van het vuur  en zeef de melk. Voeg dan de melk al roerend toe aan de eidooier mengsel en roer dit goed door. Giet dit terug in de pan en zet de pan weer op een laag vuur( blijf steeds roeren). Knijp het overtollige water uit de  gelatine en voeg dit toe. Blijf roeren totdat de melk een vla dikte krijgt. Neem dan de pan van het vuur en stort de melkmassa in een kom. Laat de melkmassa koud worden en roer er voorzichtig de half geslagen slagroom door.Stort de massa op een taartbodem en zet de taart in de koeling. Geleer af met de anijsgelei