Ananastaart uit de caribische keuken pineapple upside down cake

Ingrediënten

1 ananas schoongemaakt en in 20 plakken gesneden
225 gr bloem
170 gr suiker
2 theelepels bakpoeder
½ theelepel zout
2 eetlepel zonnebloemolie
2 dl melk
merg van een vanillestokje
2 eieren
1 theelepel all spice
rasp van 1 limoen
sap van een limoen
50 gr roomboter
75 gr bruine basterdsuiker

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder en het zout door elkaar. Voeg dan de olie en de melk toe en meng dit goed door elkaar. Voeg dan het merg van de vanille, all spice, eieren, limoen rasp en sap toe en meng dit door tot een soepel beslag. Smelt de boter in een klein pannetje op laag vuur en giet de gesmolten boter in een bakvorm. Strooi de basterdsuiker over de boter en leg er dan dakpansgewijs de in plakken gesneden ananas op. Giet er dan het beslag over den bak de taart op 165c in 35 minuten gaar.