Ananas kokos salade recept uit de indiase keuken ananas pachadi

Ingrediënten

2 gedroogde chilipepers in stukjes gehakt zonder het zaad
1 tl kurkuma
1 el zonnebloemolie
2 tl zwart mosterdzaad
4 st kerriebladeren
1 kleine verse ananas
2 el geraspte kokos
2 dl water
Snufje zout

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Salade van ananas en kokos recept uit de Indiase keuken

Bereiding:

Schil de ananas en snij het vruchtvlees verticaal langs de kern. Snij deze stukken in plakken en dan in blokjes van 2,5 cm. Doe de ananas, zout, kurkuma en het water in een pan en breng dit aan de kook. Laat dit zachtjes doorkoken totdat al het water is verdampt haal dan de pan van het vuur en laat de ananas in een kom afkoelen. Verhit de olie in een pan en bak het mosterdzaad 10 seconden zet dan het vuur lager. Voeg dan de kerrieblaadjes en de chilipeppers toe en roer dit voorzichtig door. Schenk deze specerijenmix over de ananas en voeg de kokos toe. Roer dit voorzichtig door en serveer de salade op kamertemperatuur.