500 gr witvisfilet kleingesneden
2 st citroengras fijngesneden
2 theelepels verse galanga fijn geraspt
2 teentjes knoflook fijn gesneden
3 stuks sjalot fijngesneden
4 limoenblaadjes zonder het nerf fijngesneden
1 tl Thaise chilipasta
1 tl kurkuma gemalen
1 tl Prahok
2 el vissaus
1 tl vloeibare palmsuiker
½ tl zout
1 dl kokosmelk
2 el gesmolten santen
2 eieren
Peper uit de molen
8 Bananenblad in cups gevouwen om te stomen
Amok trey de lekkerste specialiteit uit Cambodja maken
Snij de vis in kleine stukjes. Doe de citroengras, galanga, knoflook, sjalot, limoenbladeren, trassi, kokosmelk en de chilipasta in de keukenmachine en draai dit fijn. Haal de kruidenpasta uit de keukenmachine en doe deze in een kom. Meng de visfilet met de kruidenpasta, kurkuma, vissaus, palmsuiker, ei, santen en peper uit de molen goed door. Verdeel de vismix over de bakjes van banaanblad en stoom de amok gaar. Serveer rijst bij dit gerecht.
Amok trey is een van de lekkerste specialiteit uit Cambodja.Meer weten of de Cambodjaanse keuken? Bij ons kun je terecht om een heerlijke Cambodjaanse maaltijd te bereiden.