Amok trey de lekkerste specialiteit uit Cambodja

Amok trey de lekkerste specialiteit uit Cambodja

Als je het over de Cambodjaanse keuken hebt, dan ontkom je er niet aan om een recept van Amok trey op de site te hebben. Amok trey is het bekendste gerecht van Cambodja dat door iedereen op een ander manier gemaakt word. Maar wat is Amok trey dan precies?


Amok trey is een soort vispastei met kokos en specerijen wat ze in banaanbladeren stomen.  Wij hebben deze specialiteit ook in een gebakken variant gegeten. Het lijkt een beetje op een Thaise viscurry maar dan een stuk steviger. Er zijn erg veel recepten van in omloop  maar in de basis zit er altijd witvis in. Het maakt niet uit welke maar het liefst uit de Mekon delta. Dit gerecht is eigenlijk een bedankje van de bevolking voor rijkdom die ze van de rivier krijgen. De andere ingrediënten die in de Amok trey zitten zijn kurkuma, citroengras, knoflook, kokos, galanga, kokos, sjalot en limoenblad. Amok trey is er ook in verschillende vleesversies.


Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Ex de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.

ingredienten Amok trey de lekkerste specialiteit uit Cambodja

500 gr witvisfilet kleingesneden
2 st citroengras fijngesneden
2 theelepels verse galanga fijn geraspt
2 teentjes knoflook fijn gesneden
3 stuks sjalot fijngesneden
4 limoenblaadjes zonder het nerf fijngesneden
1 tl Thaise chilipasta
1 tl kurkuma gemalen
1 tl  Prahok
2 el vissaus
1 tl vloeibare palmsuiker
½ tl zout
1 dl kokosmelk
2 el gesmolten santen
2 eieren
Peper uit de molen
8 Bananenblad in cups gevouwen om te stomen

Amok trey de lekkerste specialiteit uit Cambodja maken

Snij de vis in kleine stukjes. Doe de citroengras, galanga, knoflook, sjalot, limoenbladeren, trassi, kokosmelk en de chilipasta in de keukenmachine en draai dit fijn. Haal de kruidenpasta uit de keukenmachine en doe deze in een kom. Meng de visfilet met de kruidenpasta, kurkuma, vissaus, palmsuiker, ei, santen en peper uit de molen goed door. Verdeel de vismix over de bakjes van banaanblad en stoom de amok gaar. Serveer rijst bij dit gerecht.

Amok trey is een van de lekkerste specialiteit uit Cambodja.Meer weten of de Cambodjaanse keuken? Bij ons kun je terecht om een heerlijke Cambodjaanse maaltijd te bereiden.