Amandelboter recept voor bij desserts

Ingrediënten

300 gr hele amandelen in stukjes gesneden
3 eetlepels bloemen honing
150 gr zachte roomboter
½ merg van een vanille stokje

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Ex de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.

Bereiding

Amandelboter de smaakmaker voor verschillende desserts

Doe de hele amandelen in de keukenmachine  en draai deze 5 minuten. Zet dan de machine uit en schraap goed langs de kant zodat  alle amandelen fijn gedraaid kunnen worden. Voeg dan de honing,  roomboter en de vanillemerg toe en draai weer 5 minuten door.  Zet dan de machine  weer uit en schraap goed langs de kant zodat  alle amandelen fijn gedraaid kunnen worden.  Zet de machine dan weer aan en draai door totdat je een gladde pasta romige pasta hebt. Bewaar de amandelboter in een schone weckpot in de koelkast.