Amandel sinaasappelkoekjes uit siena ricciarelli di siena

Ingrediënten

250 gr hele amandelen
200 gr poedersuiker
2  el witte basterdsuiker
rasp van een sinaasappel
1 tl amandelessence
1 el citroensap
75 gr eiwit
poedersuiker om de koekjes in te rollen

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Amandel sinaasappelkoekjes uit Siena Ricciarelli di siena

Draai de amandelen samen met de basterdsuiker fijn in een keukenmachine. Ontvet de kom van de keukenmachine door deze in te smeren met wat citroensap. Doe de eiwitten in de kom en sla deze stevig op. Voeg dan de amandelessence en de sinaasappelrasp toe. Meng de amandelen met de poedersuiker en voeg dit voorzichtig aan de geslagen eiwitten toe. Zet dan de machine uit dek de kom af met wat plastic en laat het deeg 20 minuten rusten. Bestrooi je werkbank met wat bloem en leg hier het deeg op. Verdeel het deeg in 20 stukjes en vorm hier ovale koekjes van. Druk de koekjes aan allebei de kanten in de poedersuiker leg ze dan op een met vetvrij papier belegde bakplaat. Bak de koekjes af op 140c in ongeveer 30 minuten.