Amandel creme recept uit het swarte schaep

Ingrediënten

400 gr boter op kamer temperatuur
400 gr suiker
400 gr eieren op kamer temperatuur
400 gr amandelpoeder ( amandelmeel)
80 gr bloem
1 borrelglas amaretto

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

basis amandelcreme beslag voor verschillende taarten

Doe de boter in een keukenmachine en tik dit een minuut op hoge snelheid op .Zet de keukenmachine dan lager en voeg de andere ingrediënten toe. draai dit rustig nog een minuut door. Verwerk gelijk of bewaar het in een afgesloten bakje in de koelkast. Deze basis crème is geschikt voor allerlei vullingen, bak het af op een bodem van suikerdeeg.

 

* je kunt voor dit recept ook ander noten gebruiken. Dit werkt ook prima met bv hazelnoten.