Amandel cake tapas tarte de almendra y patata

Ingrediënten

225 gr amandelschaafsel
500 gr suiker
450 gr geschilde aardappel
6 eieren
80 gr bloem
Poedersuiker

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Amandel cake tapas tarte de almendra y patata

Kook de aardappels in water zonder zout gaar, en giet ze af. Draai ondertussen de amandelen en 200 gr suiker in de keukenmachine fijn en doe dit in een kom. Voeg aan deze kom de gare aardappels toe, en roer dit goed door. Klop de eieren in de keukenmachine, en voeg langzaam de resterende suiker toe.Klop dit mengsel door tot het lichtgeel van kleur is. Zet de mixer uit en spatel er de bloem , aardappel en amandelmengsel door.Vet een bakvorm in met boter en doe het beslag hierin. Bak de cake +/- 1 uur in een oven van 175 graden. Controleer de cake op gaarheid door er een prikker in te doen, als je de prikker uit de cake trekt dan mag er geen rauw beslag meer aan de prikker zitten.