Alikruiken in peterselie limoensaus naar spaans recept

Ingrediënten

Sap van 2 limoenen
Rasp van een limoen
1 ui fijngesneden
2 teentjes knoflook fijngesneden
250 gr alikruiken
3 eetlepels olijfolie
1/3 bos peterselie fijngesneden
3 dl witte wijn
Zeezout
Peper uit de molen
Alikruiken in peterselie limoensaus naar Spaans recept

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Alikruiken in peterselie limoensaus naar Spaans recept

Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en de knoflook kort aan. Voeg dan de alikruiken toe en bak deze kort mee. Blus af met de witte wijn en het limoensap en voeg de limoenrasp toe. Laat dit tot de helft inkoken en voeg dan de peterselie, zout en peper toe. Tip: je haalt de alikruiken makkelijk uit de schelp met een naald.