Aioli van geroosterde knoflook met sinaasappel recept voor de grill dome big green egg

Ingrediënten

Ingrediënten:
– 1 bol knoflook
– 1 dl zonnebloemolie
– 1 eetlepel zonnebloemolie
– 0,5 dl olijfolie
– 3 eidooiers
– rasp van een sinaasappel (bio)
– 3 eetlepels sinaasappelconcentraat (bio)
– zout en peper

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Hoe maak je dit gerecht?

Bereiding:

Snij de bovenkant van de knoflookbol af. Scheur een stuk aluminiumfolie af en leg hier de knoflook bol samen met 1 eetlepel zonnebloemolie op. Pak de bol in het aluminium folie in en rooster de bol in 10 minuten gaar op de BBQ. Haal de bol dan van de BBQ laat afkoelen en druk de teentjes uit de bol. Doe de eidooiers in een keukenmachine en zet deze aan. Voeg beetje bij beetje de zonnebloemolie en de olijfolie toe zodat de aioli binding gaat krijgen. Voeg op het laatste moment de sinaasappel rasp , knoflook en de sinaasappel concentraat toe. Breng op smaak met zout en peper.