Adobo van kip met kurkuma en kokosmelk recept uit de filipijnse keuken

Ingrediënten

500 gr kippendijenvlees
2 groen bird eye chilipepers in stukjes gesneden
2 eetlepels vissaus
1 blikjes kokosmelk
2 dl water
Zonnebloemolie
Peper uit de molen
Voor de marinade
2 theelepel kurkuma
5 teentjes knoflook fijn gesneden
½ eetlepel verse gember gerasp
0,5 dl kokosazijn of appelazijn
½ theelepel zout
1 theelepel zwarte peper gemalen

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Adobo van kip met kurkuma en kokosmelk recept uit de Filipijnse keuken

Snij het kippendijenvlees in stukjes van 2bij 2 cm en doe deze stukjes in een kom. Voeg dan de kurkuma, geraspte gember, knoflook, kokosazijn, zout en de peper toe en meng dit goed door. Laat de kip minimaal 30 minuten marineren om de smaak goed door te laten trekken. Nog beter is om de kip een dag van te voren te marineren zodat de smaken beter tot hun recht komen.

Giet na de 30 minuten de marinade de kip zit af ( bewaar het marinade vocht wel!) Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de bird eye peper kort aan. Voeg dan de  gemarineerde kip toe en bak deze kort mee. Voeg dan de opgevangen marinade, water en het kokosmelk toe en breng alles aan de kook. Zet dan het vuur lager en maak de kip langzaam gaar. Als de kip gaar is breng het gerecht dan op smaak met de vissaus en wat peper uit de molen. Serveer bij deze Adobo van kip met kurkuma en kokosmelk uit de Filipijnse keuken een lekker gekookte rijst.