Adobesaus de smaakmaker uit de mexicaanse keuken

Ingrediënten

12 st guajillo pepers gedroogd
4 dl water
2 dl groentebouillon ( of kip )
4 teentjes knoflook fijngesneden
0,5 dl  appelzijn
½ theelepel zout
1 theelepel gemalen komijn
2 st ui fijngesneden
1 eetlepel bruine suiker
sap van een limoen
olijfolie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Adobesaus de smaakmaker uit de Mexicaanse keuken

Rooster de pepers in een pan totdat ze krokant zijn ( let op laat ze niet verbranden). Voeg dan het water en de azijn toe en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager doe een deksel op de pan en laat de pepers 10 minuten zachtjes pruttelen. Haal de pan van het vuur en doe de massa in de keukenmachine. Draai dit tot een puree en haal uit de keukenmachine bewaar in een bakje. Verhit olijfolie in een pan en bak de uien goudbruin. Voeg dan de knoflook, groentebouillon, zout,  komijn en de fijn gedraaide pepers met vocht toe en breng dit aan de kook.  Zet dan het vuur lager en voeg de tomatenpuree, suiker en het limoensap toe. Kook de saus in tot de gewenste dikte.