Schil de aardappels en snij ze in blokjes. Kook de aardappels dan gaar in water met zout en giet de aardappels af. Doe de aardappels dan in een kom en stamp ze fijn met een pureestamper. Verhit olie in de pan en bak op laag vuur de mosterdzaadjes aan. Voeg dan de linzen toe en rooster deze kort mee. Meng er dan de in stukjes gesneden ui, peper en kerrie bladeren door en stoof de ui totdat deze beetgaar is. Voeg dan de aardappels, kurkuma, koriander en doperwten toe en meng dit goed door en breng op smaak met zout. Doe dit mengsel dan in een kom en laat het afkoelen. Rol er dan balletjes van ter grote van een euromunt.

Aardappelbonda het beslag

Meng in een kom het kikkererwtenmeel, rijstmeel, chilipoeder, garam masala en wat zout door elkaar. Voeg dan zo veel water toe totdat je een beslag krijgt ter dikte van een pannenkoeken beslag. Als je beslag klaar is haal dan een voor een de bonda’s door het beslag en bak de bonda’s af.

Het beste resultaat krijg je als je de bonda’s in een poffertjespan bak. Bestrijk de poffertjespan met wat olie en leg in elke opening een van de aardappelbonda. Bak ze dan aan allebei de kanten goudbruin en serveer met tamarinde chutney bij

Wat eventueel ook zou kunnen is de bonda’s afbakken in een frituur. Zet de frituur dan op 180c.

De Indiase keuken met hun regionale specialiteiten