Aardappel tapas gevuld patatas rellenas

Ingrediënten

10 grote aardappels
100 gr serranoham fijngesneden
200 gr rundergehakt
150 gr kastanjechampignons fijngesneden
2 uien fijngesneden
1 teentje knoflook fijngesneden
1/3 bosje peterselie fijngesneden
Peper uit de molen
2 dl runderbouillon
0,5 dl witte wijn
4 eetlepels olijfolie
Zout

Streetfood kookworkshop

kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen

Normaal: 62,50 euro p.p.

Nu: 57,50 euro p.p.

Bereiding

Schil de aardappels snij een kapje eraf en hol de aardappels uit.( zorg wel dat de buitenkant heel blijft).Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de uitgeholde aardappels aan alle kanten goudbruin.Haal ze dan uit de pan en zet de aardappels in een ovenschaal.Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de uien en knoflook kort aan.Voeg dan de kastanjechampignons toe en bak deze mee totdat ze gaar zijn.Voeg dan het gehakt toe bak dit rul los en maak het gehakt goed gaar.Voeg nu de witte wijn, ham en peterselie toe en breng de mix op smaak met zout en peper.Vul nu de aardappels met deze mix en schenk de runderbouillon in de ovenschaal.Bak de aardappels gaar in een oven van 160c in +/- 20 minuten( als je met een mes door de aardappels kunt prikken dan zijn ze gaar).