Aardappel pizza met romero rozemarijn en pistache pesto

Ingrediënten

250 gr bloem
1 zakje gedroogde gist
1 eetlepel olijfolie
1/2 theelepel zout
1,5 dl lauwwarm water;
 Voor het beleg
500 gr stevige aardappel gerasp en beetgaar gekookt
3 st bosui fijn gesneden
1 theelepel zout
2 eidooiers
1 theelepel nootmuskaatpoeder
2 dl crème fraise
1 pakje roomkaas
2 teentjes knoflook fijn gesneden
200 gr Romero rozemarijn
1 portie pistache pesto

BBQ kookworkshop

  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • prijs is gebaseerd op minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

Aardappel pizza met Romero rozemarijn en pistache pesto

Het Deeg

Doe de ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed hier een soep elastische deeg van. Dek de kom dan af en laat het deeg rijzen op een warme plek. Rol dan het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank tot een ronde deegplak en leg deze op een met bakpapier bekleden bakplaat.

De pizza

Meng in een kom de aardappels met de geraspte nootmuskaat, Romero rozemarijn, bosui en  het zout goed door elkaar. Voeg dan de eidooiers, crème fraîche, roomkaas en de knoflook toe en meng dit goed door. Verdeel dit beleg over het pizza deeg en bak de pizza op 200c in ongeveer 18 minuten gaar. Haal de pizza dan uit de oven en bestrijk deze met de pistachenoten pesto. Recept pistachenoten pesto