Aardappel kroketjes zoet recept uit australiË yam and macadamia croquettes

Ingrediënten

– 3 eetlepels zonnebloemolie
– 1 ui fijngesneden
– 2 teentjes knoflook fijngesneden
– 200 gr Macadamianoten geroosterd
– 1 rode chilipeper in fijngesneden ( zonder het zaad )
– 1 eetlepel verse koriander gesneden
– 3 eetlepels kousenband fijngesneden
– 300 gr zoete aardappel geschild en in stukken gesneden
– 150 gr cassave geschild en in stukken gesneden
– 1 ei
– 2 theelepels suiker
– 1 theelepel zout

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Kroket van zoete aardappel en cassave naar Australische recept

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Kroket van zoete aardappel en cassave naar Australische recept

Bereiding:
Breng een pan met water aan de kook en kook de zoete aardappelen en de cassave gaar. Als de aardappels en de cassave gaar zijn giet ze dan in een vergiet en laat het goed uitlekken, maak hier een droge puree van.Verhit de olie in een pan en bak op laag vuur de ui, peper en de knoflook aan.Voeg de noten en de kousenband toe en bak dit meetotdat de kousenband gaar is.Neem dan de pan van het vuuren voeg dit bij de droge puree.Meng alles goed door en breng op smaak met korianderblaadjes, suiker en het zout.Laat het mengsel iets afkoelen en voeg het ei toe ,vorm er dan kleine croquetjes van.Verhit een pan met olie en bak de croquetjes aan beide zijde goudbruin. Serveer met koriander kokossaus