De populaire kooktrends uit 2022 zijn in de lockdown van 2021 populair geworden. Zijn die lockdowns toch ergens goed voor geweest! Door de lockdown zijn steeds meer mensen gaan experimenteren in de keuken. Hier zijn leuke nieuwe trends uit voortgekomen die in 2022 vast en zeker door het grote publiek geadopteerd worden. Wat die trends precies zijn ontdek je in dit artikel.

Koken in lockdown: doe het zelf!

Thuis koken kreeg in de lockdown een ware boost. Omdat de meeste mensen meer tijd over hadden voor het ontdekken van nieuwe recepten schoten er al snel nieuwe kook trends uit de grond. Dalgona Coffee is er één van. Dalgona Coffee werd een enorme hype door foto’s en hashtags op social media, omdat de koffie niet alleen heerlijk smaakt maar het ook goed doet op Instagram foto’s. In feite is Dalgona Coffee niets meer dan een zoete en romige opgeklopte koffie. In maart 2021 werden video’s over hoe je Dalgona Coffee maakt maar liefst 5000% meer bekeken dan voorheen.

Alhoewel de meeste mensen genoeg tijd hadden om nieuwe recepten te ontdekken is dit niet te zien aan de tweede populaire kooktrend van 2022. Het blijkt namelijk dat ramen noodles tijdens de laatste lockdown het meest gemaakt werden! Natuurlijk kun je met noodles ook heel veel verschillende kanten op. Je kunt noodles combineren met allerlei lekkere ingrediënten. Zo blijkt maar weer dat comfort food het altijd goed doet.

Populaire kooktrends in 2022: zelf brood bakken

De volgende trend is er één die je niet mag vergeten: zelf brood maken! Het is makkelijker dan je denkt en als jij het type bent dat een half brood 2 weken in de kast laat liggen dan is deze trend ook een manier om voedselverspilling tegen de gaan. Het enige wat je nodig hebt om zelf brood te maken is bloem, gist, water en een snufje zout. Het zelf maken van brood duurt wel even omdat de bloem tijd nodig heeft om te rijzen. Omdat veel mensen vanuit huis werken hadden zij alle tijd om op het brood te wachten. Daarom is deze trend zo populair geworden. En omdat zelfgemaakt brood gewoon lekkerder is dan brood uit de supermarkt.

Van knoflookbrood tot unieke focaccia’s

Het zelf bereiden van een simpel brood veranderde al snel in andere experimenten. Zo is het maken van knoflookbrood een leuke aanvulling op het zelf bereiden van brood. Focaccia’s hebben ook een speciaal plekje in de keuken veroverd. Dit is een bijzondere hype die ervoor zorgt dat je het zelf bereiden van brood kunt combineren met het gebruik van verassende ingrediënten en Italiaanse kruiden. Zo zie je op social media voortdurend zelfgemaakte focaccia’s voorbij komen die doen denken aan kleine eetbare schilderijtjes. Dit is dan ook één van de leukste populaire kooktrends om te proberen met de kinderen! Zo maak je eens iets anders dan een zelf bereidde pizza.

Leer van KEUKENvuur.nl

Koken heeft alles te maken met het leren herkennen van smaken waardoor je de lekkerste combinaties kunt maken. Heb jij geen idee waar je moet beginnen? Dan kun je terecht op onze recepten pagina. Hier delen wij regelmatig nieuwe recepten die het thuis koken makkelijker en leuker maken. Binnenkort openen wij de deuren ook weer voor kookworkshops! In onze unieke kookworkshops leer je koken met vrienden en familieleden op een leuke en laagdrempelige manier. (Houd onze website in de gaten voor informatie over onze openingstijden.)

 

Laat een reactie achter