De werkkostenregeling: eerder was het mogelijk om hier een personeelsfeest mee te bekostigen. Maar in 2022 zijn er veranderingen waar werkgevers rekening mee moeten houden. Waar je in het verleden € 454 per werknemer per kalenderjaar mocht uitgeven voor bijvoorbeeld personeelsfeesten, is dit nu niet meer het geval. Personeelsfeesten worden op dit moment namelijk gezien als belast loon, maar niet als de feesten worden ondergebracht in de vrije ruimte. Het is in een notendop dus afhankelijk van de vrije ruimte, hoeveel kosten van een personeelsfeest belast of onbelast zijn. In dit artikel ontdek je hoe het zit met een personeelsfeest organiseren en de werkkostenregeling.

personeelsfeest organiseren werkkostenregeling (1)

Een personeelsfeest organiseren en de werkkostenregeling

Het organiseren van een personeelsfeest gaat gepaard met kosten. In het verleden was het mogelijk om deze kosten onder de werkkostenregeling te registreren. In 2022 is dat niet meer mogelijk, maar het is nog wel mogelijk om onbelast vergoedingen te geven. Het totale bedrag dat je als werkgever mag uitgeven moet in de vrije ruimte blijven. Dit bedrag wordt berekend op basis van de gezamenlijke loonsom van alle medewerkers in het bedrijf. Als het bedrag van de vergoedingen buiten de vrije ruimte valt, dan betaal je als werkgever 80% belasting over dit bedrag. Er zijn in 2022 geen voorwaarden voor bestedingen binnen de vrije ruimte. Dit betekent dat je het beschikbare bedrag in de vrije ruimte dus ook mag uitgeven voor het organiseren van een personeelsfeest.

De vrije ruimte is in 2020 en 2021 verhoogd als maatregel tijdens de coronacrisis. In de regel geldt dat je 3% van de eerste € 400.000 van de volledige loonsom, onbelast als vergoeding mag geven. Dit betekent dus dat je ruim € 12.000 onbelast mag vergoeden. Is de loonsom van alle gezamenlijke medewerkers hoger dan € 400.000? Dan valt 1,18% van de totale loonsom onder onbelaste vergoeding.

Personeelsfeest plannen met het hele team

In de praktijk komt het er dus op neer dat er voor alle medewerkers een flink bedrag beschikbaar is. Hiermee kunnen onder andere  personeelsfeesten bekostigd worden. De werkkostenregeling is vervallen voor het bekostigen van personeelsfeesten, maar deze regeling geldt nog wel voor producten als smartphones, laptops, tablets en gereedschappen. Onder de werkkostenregeling kunnen deze materialen belasting vrij gekocht worden, als deze materialen nodig zijn om het werk goed te kunnen uitvoeren. Nu je weet hoe het personeelsfeest betaald kan worden is het tijd voor het plannen van het personeelsfeest.

Personeelsfeest ideeën voor een geslaagde dag

Het plannen van een personeelsfeest is na de coronapandemie een flinke opgave. Alles is weer open, maar hoe zorg je ervoor dat het hele team zich comfortabel voelt en actief meedoet met de groep? Een kookworkshop is het antwoord! Tijdens kookworkshops is er alle ruimte om samen te werken, iets nieuws te leren én te genieten van een goede maaltijd en elkaars gezelschap. Samen koken heeft verschillende voordelen en het verbeteren van de samenwerking is er één van. Door het personeelsfeest te combineren met een leuke activiteit, krijgt de groep niet alleen ontspanning. Zij leren ook hoe ze op een andere manier met elkaar samen kunnen werken. Dit heeft vervolgens weer voordelen op de werkvloer. Win-win!

Boek daarom snel een kookworkshop naar keuze bij KEUKENvuur in Utrecht. In onze keuken is het mogelijk om maar liefst 100 mensen te verzamelen en het is ook mogelijk om een vergadering met een personeelsfeest te combineren. Benieuwd naar welke kookworkshop het beste bij jouw bedrijf past? Ga nu naar de kookworkshop keuzetest en boek vandaag nog een personeelsfeest voor het hele bedrijf!

 

 

Laat een reactie achter