De Paasdagen behoren tot één van de belangrijkste momenten in het jaar voor gelovige mensen, maar voor de kinderen gaat het voornamelijk om het zoeken naar paaseieren en lekker eten. Maak er een speciaal feestje van dit jaar. Nodig de kinderen uit de buurt bijvoorbeeld uit of organiseer gezamenlijk een zoektocht naar paaseieren in de lokale speeltuin. Zo zorg je er niet alleen voor dat de kinderen een onvergetelijke dag hebben, maar krijg jij ook de kans om weer eens te socializen met de mensen in de buurt. Als jij zorgt voor verbinding, dan zorgen wij voor een lekkere lunch tijdens Pasen 2022! 

pasen in 2022

De betekenis van Pasen 

Pasen is in het Christelijke geloof een zeer belangrijke dag, omdat Pasen op de zondag valt dat Jezus uit de dood herrees. Pasen bestaat in totaal uit 4 dagen: Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Eerste Paasdag en Tweede Paasdag. In Nederland wordt Witte Donderdag niet vaak gevierd, maar op Goede Vrijdag hebben de meeste mensen een doorbetaalde vrije dag. Maak er dit jaar een extra speciaal feestje van door van Goede Vrijdag tot Tweede Paasdag een onvergetelijke planning te maken.

Start op vrijdag bijvoorbeeld met een thema diner. Heb je kleine kinderen dan is het leuk om op vrijdagavond pasta te eten zonder bestek. Dit levert hilarische momenten op waar het hele gezin nog lang over zal napraten. Heb je oudere kinderen die nog niet oud genoeg zijn om niet meer naar paaseieren te zoeken, organiseer dan een grote mensen diner met alles erop en eraan: een mooie tafel, prachtige gerechten en natuurlijk kinderwijn in een echt wijnglas. Zijn de kinderen volwassen, organiseer dan een spelletjesavond met een lekkere borrelplank en drankjes. 

Zo maak je het paasontbijt extra speciaal 

Wil je de familie verrassen tijdens het paasontbijt? Dan zijn er een paar dingen die je kunt doen om een onvergetelijk ontbijt te serveren. Zorg allereerst voor een mooi opgemaakte tafel. Met een volwassen gezin is het leuk om de ontbijttafel met Paasdecoratie te versieren, maar als je kleine kinderen hebt dan kan het leuk zijn om hen een thema te laten kiezen. Zet de kids op zaterdag aan het werk door hen zelf de decoratiestukken te laten maken. Zo voelen ze zich betrokken én wordt jij tijdens de drukke Paasdagen een handje geholpen. Het ontbijt mag bestaan uit alle lekkere dingen die jij graag op tafel zet. Na het ontbijt wordt de jacht naar Paaseieren geopend. Organiseer met de hele buurt een speurtocht door bijvoorbeeld een route uit te stippelen of paaseieren te verstoppen in een centrale speeltuin. 

Laat de lunch verzorgen door KEUKENvuur

Al dat zoeken naar Paaseieren en het letten op alle kinderen vergt veel energie. Daarom is het na de speurtocht tijd voor een welverdiende lunch. Kies er dit jaar voor om hapjesboxen te bestellen waar de lekkerste hamburgers, spiesjes, hotdogs, broodjes en zelfs diamanthaas in zitten. Genoeg keus voor volwassenen én kinderen. Gaan jullie dit jaar voor een grote gezamenlijke lunch? Vraag dan naar de mogelijkheden voor catering. Zo werken wij samen aan een onvergetelijke Pasen in 2022. 

Laat een reactie achter