Een feestje is tegenwoordig geen goed feestje meer zonder partyfood. En nu de feestdagen om de hoek staan is het hoog tijd om na te denken over wat je met de feestdagen op tafel zet. In dit artikel geven wij je tips bij het samenstellen van een party menu. Wij vertellen je wat écht niet mag ontbreken bij het bedenken van partyfood gerechtjes en hoe je aantrekkelijke vegan party food gerechtjes samenstelt waar iedereen van kan smullen.

partyfood

Partyfood voor de feestdagen

Partyfood is onmisbaar tijdens de December maand omdat deze maand vol zit met feestdagen. Je kunt gerechtjes bedenken die speciaal bij Sinterklaas passen, de kerstdagen zitten vol met lekker eten en met nieuwjaar zijn er ook meerdere momenten waarop je heerlijke gerechtjes op tafel kunt zetten. Afhankelijk van de gelegenheid zijn er verschillende party food gerechtjes die je op tafel kunt zetten. Denk bijvoorbeeld aan huisgemaakte speculaasbrokken voor sinterklaas of zet een kerstboom gemaakt van olijven en gevulde pepers op tafel. Door met eten te spelen tijdens de feestdagen zet je niet alleen lekkere gerechtjes op tafel, maar creëer je ook direct mooie eyecatchers voor op de hapjestafel.

Party food voor bruiloften en verjaardagen

Wat natuurlijk echt niet mag ontbreken op een bruiloft of een verjaardag is een taart! Hiernaast kun je flink uitpakken met verschillende gerechten. Denk bijvoorbeeld aan een buffet met zeevruchten of een volledige tafel die in het teken staat van zoetigheid. Waar je ook voor kiest, voor elke gelegenheid zijn er partyfood gerechtjes te bedenken die perfect aansluiten op het thema van het feest.

Vegan partyfood

Vegan en vegetarische gerechten worden steeds populairder. Dit komt niet alleen omdat er meer aandacht wordt besteed aan het eten van minder dierlijke producten, maar ook omdat vleesvervangers steeds smakelijker worden. Het bereiden van lekkere vegan partyfood hapjes hoeven echter niet alleen uit vleesvervangers te bestaan. Je kunt ook hele leuke dingen doen met veganistische ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan vegetarische pintxos of bieten humus. De mogelijkheden zijn eindeloos als je je fantasie de vrije loop laat.

Leer koken met begeleiding van een chef kok

Vind je het lastig om creatief om te gaan met thema’s en ingrediënten en ben jij op zoek naar een manier om lekkere party food hapjes te leren maken? Leer koken met begeleiding van een chef kok! Zo kun je bijvoorbeeld een kookworkshop voor de nieuwjaarsborrel boeken. Op verzoek kunnen wij tijdens deze workshop kleine gerechtjes maken die perfect bij de feestdagen of andere feestelijke gelegenheden passen. Zo zorgen wij samen voor een lekker party menu waar alle gasten tevreden mee zijn.

Maak je liever gebruik van catering tijdens een feestelijke gelegenheid? Bij Keukenvuur kun je ook terecht voor partycatering met unieke thema’s. Neem nu contact met ons op voor meer informatie over de verschillende kookworkshops die bij ons kunt boeken of ga naar deze pagina om erachter te komen welke partycatering geschikt is voor jouw feestelijke gelegenheid. Met de party food gerechten van Keukenvuur wordt jouw feestje een gegarandeerd succes met veel gezelligheid en een hoop lekkere dingen.

Laat een reactie achter