Om de lokale keuken van Australië te ontdekken hoef je niet naar de andere kant van de wereld vliegen. Sterker nog, je kunt de lokale Australische keuken ontdekken vanuit een professionele keuken in Utrecht. Ontdek de lokale keuken van Australië tijdens een kookworkshop met vrienden en familie. Tijdens de workshop leren wij je meer over de unieke ingrediënten die in Australische gerechten gebruikt worden. Na de kookworkshop ben jij in staat om een heerlijk Australisch gerecht op tafel te zetten.

Ontdek de lokale keuken van Australië

Ontdek de lokale keuken van Australië

De lokale keuken van Australië is oorspronkelijk afkomstig uit Engeland. Dit is nu niet bepaald het meest culinaire land ter wereld, maar de immigratie naar Australië heeft een groot effect gehad op de Australische keuken. Door immigratie brachten verschillende mensen nieuwe smaken en ingrediënten naar Australië. Denk bijvoorbeeld aan Aziatische gerechten en ingrediënten uit het Middellandse Zee gebied.

In Australië houden ze van buitenlands eten. In de gemiddelde pub vind je bijvoorbeeld Aziatische rijsttafels en er wordt veel vlees en vis gegeten. Het soort eten is afhankelijk van de plek die je in Australië bezoekt. Zo kun je in Australië bijvoorbeeld goed terecht als je dol op bent BBQ gerechten, maar de grote steden bieden ook culinaire belevingen en vegetarische hotspots.

Australische gerechten

Australische gerechten zijn in een notendop enorm veelzijdig. Maar Australiërs staan erom bekend om alles op de BBQ te bereiden. Vlees, vis en groenten krijgen door de BBQ een heerlijke rokerige smaak die goed past bij authentieke Australische gerechten. Populaire Australische ingrediënten zijn onder andere Bush Tomatos, Wattle seeds, Finger lime, Kakadu plum, Lemon murtle, Quandong en Snowberries. Veel ingrediënten die in Australië worden gebruikt kom je niet snel tegen in de supermarkt in Nederland. Dat maakt experimenteren met Australische ingrediënten zo leuk. Je kunt met pure ingrediënten heerlijke gerechten maken met een unieke smaak.

Australische gerechten zijn perfect om te maken voor iemand die bijvoorbeeld terug komt van een backpack tour door Australië. Je kunt Australische gerechten ook goed verwerken in een heerlijk drie-gangen menu met een unieke smaak. Kortom zijn Australische gerechten de perfecte keus voor een gezellige avond met unieke gerechten die indruk maken op elke tafelgast.

Typisch Australisch eten leren maken vanuit Utrecht

Wil jij leren hoe je typisch Australisch eten maakt om vrienden en familie met unieke gerechten te verassen? Bij Keukenvuur in Utrecht kun je met een kookworkshop volgen waarin je de lokale keuken van Australië op een laagdrempelige manier leert kennen. Wij gaan aan de slag met typische Australische gerechten zoals de Bunya Nut Soup, de Crocodile Curry en een traditioneel Aboriginal visgerecht. De kookworkshop Australisch eten brengt de ingrediënten van ver naar Utrecht voor een unieke smaakbeleving.

Bij Keukenvuur kun je typisch Australisch eten leren maken vanuit Utrecht. De workshop duurt ongeveer 3 uur en na afloop van de workshop geniet je samen met vrienden en familie van zelfbereide Australische gerechten onder het genot van een (alcoholisch) drankje. Bekijk snel onze Australische kookworkshop en neem vandaag nog contact op voor het boeken van een unieke beleving met vrienden en familie.

Laat een reactie achter