Roti canai, nasi lemak, claypot rijst en een curry van bananenbladeren. Dit zijn gerechten die je tegenkomt in de Maleise keuken. Alhoewel Maleisië geen authentieke keuken heeft, vind je in deze keuken een mix van heerlijke gerechten van over de hele wereld. Denk hierbij aan invloeden vanuit China, india, Portugal, Engeland en Arabische landen. Tijdens de Maleise kookworkshop gaan wij samen aan de slag met het maken van heerlijke gerechten uit Maleisië. 

Maleise kookworkshop Utrecht

Maleise kookworkshop in een notendop

De keuken van Maleisië is enorm divers. Mede hierdoor is de Maleise keuken bij veel mensen geliefd. Er valt namelijk van alles te proeven! Tijdens de workshop zul je merken dat de Maleise keuken uit verschillende invloeden bestaat, maar er is één ingrediënt dat je in bijna alle gerechten terug ziet. En dat ingrediënt is rijst! Hiernaast staan er vaak verschillende curry’s op tafel, kook je veel met kip en vis en worden er verschillende soorten sambal gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan Sambal Belacan. Dit is een sambal gemaakt van gegiste garnalenpasta en heeft een authentieke smaak die perfect bij de Maleise keuken past. Ga je aan de slag met een Maleise kookworkshop, dan leer je dit soort gerechten maken met kersverse ingrediënten. 

Haal Maleisië naar Nederland – koken in Utrecht

De Maleise keuken bestaat uit een mengelmoes van allerlei gerechten. Ga je aan de slag met een kookworkshop bij KEUKENvuur, dan leer je van onze chef hoe je deze gerechten op de best mogelijke manier bereidt. Koken in Utrecht kan met een groep van 10 personen of meer. Onze keuken biedt ruimte voor maar liefst 100 personen. Is je familie dus erg groot of wil je met het hele bedrijf komen koken, dan is dat geen enkel probleem! Om onze kookworkshop te boeken bezoek je de website en vul je ons contactformulier in. Na ontvangst van het formulier nemen wij contact met je op om te bespreken hoe wij de kookworkshop onvergetelijk kunnen maken. 

Praktische informatie

Onze keuken bevind zich in Utrecht en is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Komen jullie liever met de auto langs, dan is er voldoende parkeergelegenheid rondom de keuken. De prijzen die je op onze website ziet zijn een inschatting op basis van een kookworkshop voor 10 personen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de kosten van een Maleise kookworkshop voor jou, je vrienden en/of familieleden. Wil je een kookworkshop boeken voor je team op werk? Dan helpen wij je ook graag verder!

Klik hier om contact op te nemen met KEUKENvuur. 

Eten als een Maleisiër tijdens de kookworkshop

In Maleisië worden veel gerechten met de hand gegeten. Wil je eten als een Maleisiër, dan gebruik je je rechterhand! Je linkerhand wordt namelijk gezien als een onreine hand. Hiernaast gebruiken ze in Maleisië weinig borden, maar worden gerechten op een bananenblad geserveerd. Wil je dus thuis aan de slag met een avond die helemaal in het teken van Maleisië staat, laat je bestek en borden dan achterwege en eet met de hand vanaf een bananenblad! Dit zullen de kinderen vast ook erg leuk vinden. 

Laat een reactie achter