Wilt u Thais, Italiaans of Mexicaans leren koken? Bij KEUKENvuur ontdek je op een veilige en leuke manier de lekkerste gerechten uit keukens van over de hele wereld. Een gemiddelde kookworkshop duurt 3 uur en onze kookworkshops lokale keukens boek je al vanaf € 50 per persoon, inclusief de btw en (alcoholische) drankjes. Bekijk hier een overzicht van al onze lokale keukens kookworkshops en laat je inspireren!
Een Sri Lankaanse kookworkshop staat uiteraard in het teken van de lokale keuken. Gingen jullie onlangs op huwelijksreis naar Sri Lanka en werden jullie verliefd op de keuken of willen jullie dat graag met vrienden en familie delen? Tijdens de kookworkshop uit Sri Lanka zorgen we voor een aantal lokale gerechten, op basis van de bekende rijst met bijgerechten zoals dal (linzen), papadam en vis, kip of beef. De keuken in Sri Lanka is niet zo verfijnd als in veel andere Aziatische landen, maar heeft toch meer dan voldoende te bieden voor een boeiende kookworkshop.
Tijdens de kookworkshop Costa Rica gaan jullie aan de slag met een aantal culinaire tradities, die zijn samengebracht vanuit Afrika, Zuid-West Europa en China. Wat dat betreft vormt de keuken van Costa Rica een unieke combinatie. Hebben jullie een huwelijksreis naar Costa Rica gemaakt of zijn jullie dat nog van plan? De kookworkshop sluit daar uitstekend bij aan, net als wanneer jullie de keuken van Costa Rica graag beter willen leren kennen. Dankzij de ligging tussen twee oceanen mogen de vis, schelp- en schaaldieren natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast staat de keuken van Costa Rica bekend om de grote hoeveelheid vers fruit en groenten.
Een kookworkshop Mexico zorgt voor een uniek inkijkje in de wereld van de Mexicaanse keuken. De keuken is over heel de wereld bekend, al weten veel mensen niet dat het eigenlijk gaat om een samenvoeging van de Azteekse, Maya en Spaanse keukens. De invloed van de Azteken is nog terug te vinden dankzij het gebruik van maïs in veel van de gerechten. Tijdens de Mexicaanse kookworkshop gaan we daar uiteraard mee aan de slag, net als met een aantal andere typisch lokale ingrediënten.
Tijdens de Hawaiiaanse kookworkshop gaan we in op de heerlijke keuken die dit Amerikaanse eiland rijk is. Het vormt een combinatie van de keukens uit Engeland, Japan en Polynesië. Belangrijke ingrediënten in veel van de gerechten zijn landbouwproducten, naast bijvoorbeeld zeedieren, pasta en rund. Veel lokale restaurants serveren rijst en bami, iets dat veel mensen tijdens hun huwelijksreis ontdekken. Op Hawaii woont een groot aantal Aziaten, waardoor er diverse invloeden van die keukens te vinden zijn. De blanke Amerikanen genieten vooral van de Hawaiiburgers, dat zijn hamburgers met daarop bijvoorbeeld kruiden, groenten, zeedieren en uiteraard een fijne jus.
Mauritius: lange hagelwitte witte stranden, diep blauwe zee omgeven door koraalrif. Dat is het beeld dat de meeste mensen van dit eiland hebben. En het klopt allemaal!
De kookkunst van dit eiland is zo bijzonder door de invloed van zijn verschillende bewoners. De regionale keuken is een multiculturele keuken van de Indo-Mauritaniërs, de Creolen, de Chinezen, Fransen en de Engelsen. Mauritianen verbouwen op het eiland rietsuiker waarvan ze de traditionele rum (Chamarel) stoken die wij ook zeker in deze workshop zullen verwerken.
Onze kookworkshop voor de Italiaanse keuken combineert pasta, pesto, risotto en panna cotta en andere typisch Italiaanse gerechten. U gaat aan de slag met bloem, eieren en olie om zelf bijvoorbeeld een heerlijke pasta of andere Italiaanse gerechten te maken, terwijl we meer vertellen over de rijke Italiaanse keuken. Uiteraard geniet u na afloop samen van de verse maaltijd en een goed glas Italiaanse wijn, om het typische Italiaanse tafelen zo goed mogelijk te evenaren.
Kent u de keuken van Down Under? Tijdens een kookworkshop voor de Australische keuken gaan we aan de slag met specialiteiten uit de verschillende streken van dit land. Denk onder andere aan de Crocodile curry, de Bunya Nut Soup en een traditioneel Aboriginal visgerecht. De kookworkshop voor de Australische keuken komt van ver en smaakt daardoor heerlijk exotisch. Vertrekt er binnenkomt iemand naar Australië, of verwelkomt u aan de andere kant juist iemand die daar een tijdje is geweest? Dan vormt dit een zeer geslaagde klassieke kookworkshop, met aan het eind natuurlijk een heerlijk diner.
De kookworkshop voor de Caribische keuken is vaak een feest der herkenning, vanwege de smeltkroes van invloeden uit Spanje, Engeland, Afrika, Frankrijk, Portugal, China, Denemarken en zelfs Nederland. Het zijn de kolonisten geweest die hun gerechten en specerijen hebben meegenomen, waardoor de Caribische keuken bekend staat om de sterke kruiding en de grote variatie aan gerechten. Ben jij op vakantie geweest in Aruba, Curacao, Dominicaanse Republiek of een ander mooi oord in het Caraibisch gebied? Dan herken je de volgende keuken vast. We maken tijdens de kookworkshop voor de Caribische keuken gebruik van bijvoorbeeld ui, peper, knoflook en kerrie. We richten ons op de specialiteiten van de verschillende landen en eilanden, waardoor er heerlijke gerechten ontstaan waar u na afloop samen van kunt genieten.
Cambodja is het land van de wereldberoemde Kampot peperkorrels en het land van de Mekong rivier waar grote hoeveelheden vis door zwemmen. Maar cambodja is ook het land van een grote hoeveelheid tropische vruchten en ingelegde groenten.
Deze ingrediënten staan aan de basis van een aantal heerlijke Cambodjaanse gerechten. De Cambodjaanse keuken onderscheidt zich van andere landen door het gebruik van de Kampot peper in plaats van chili. Ook de ingelegde groenten zijn erg populair en vanwege de ligging van het land wordt er veel vis gegeten.
Benieuwd wat de Cambodjaanse keuken voor jou in petto heeft? Kom dan langs bij onze Kookworkshop Cambodja. In 3 uur tijd nemen we je mee op culinaire reis door dit prachtige land en ga je zelf een aantal heerlijke gerechten bereiden. Daarmee is de kookworkshop het perfecte zakelijke uitje, maar ook uitstekend voor een dag vermaak met vrienden of familie.
Cuba is het land van de salsa, al weet men er van heel eenvoudige ingrediënten ook fijne gerechten te maken. Deze komen aan bod tijdens de kookworkshop voor de Cubaanse keuken. Met name de invloeden uit Spanje, Frankrijk en grote delen van Afrika zijn duidelijk, iets dat sterk te maken heeft met het verleden van bijvoorbeeld de kolonisten. Tijdens de kookworkshop voor de Cubaanse keuken maken we onder andere gebruik van het nationale gerecht Arroz con Griz. Na afloop kunt u daar samen van genieten, tijdens de kookworkshop vertellen we er uiteraard graag meer over.
Tijdens de Filipijnse kookworkshop gaan jullie aan de slag met de lokale keuken uit de Filipijnen. Met invloeden vanuit China en Maleisië, net als een beetje vanuit Amerika en India. Voor heerlijke gerechten met bijzondere ingrediënten. Van complete schotels met vis en rijst tot andere gerechten met uitgesproken smaken. Met een combinatie van kip, rundvlees en varkensvlees. En Met longanisa als inheemse worst en bijvoorbeeld eierwrap die de bevolking er maakt als tortas.
Tijdens de kookworkshop voor de Franse keuken reizen we van Bretagne naar Normandië en door naar bijvoorbeeld de Loire. Frankrijk bestaat uit tal van gebieden en departementen, waar heerlijke smaken vandaan komen. Wat dat betreft hebben we tijdens de kookworkshop voor de Franse keuken de keuze uit tal van mogelijkheden, waar we afhankelijk van het seizoen gebruik van kunnen maken. Standaard eindigen we in ieder geval met verse Madeleines bij de koffie, aangezien die natuurlijk niet mogelijk ontbreken tijdens deze klassieke kookworkshop. We ontdekken samen de Franse keuken en zorgen er op die manier voor dat er een heerlijke maaltijd op tafel komt te staan.
Kent u de ‘blote billetjes uit het gras’ nog, of weet u hoe we ‘hete bliksem’ maken? Het zijn gerechten uit grootmoeders tijd, die we tijdens de kookworkshop voor de Hollandse keuken graag centraal stellen. We gaan koken met de gerechten van lang geleden, waar we ook vandaag de dag nog van kunnen smullen. Uiteraard geven we hier een moderne twist aan, om de Hollandse klassiekers voor een breed publiek interessant te houden. De kookworkshop voor de Hollandse keuken eindigt met een heerlijk diner, waarbij u op een nostalgische wijze kunt genieten van de heerlijke gerechten uit onze eigen keuken.
Klaar om alle geur- en smaakpapillen op scherp te zetten? Tijdens de kookworkshop voor de Indiase keuken maken we gebruik van een groot aantal kruiden en specerijen. De keuken uit India staat bekend om het pittige eten, waardoor het van belang is om alle papillen daar goed op voor te bereiden. We gaan tijdens de workshop voor de Indiase keuken onder andere aan de slag met eigen curries, kofta’s en Samosa’s. Uiteraard combineren we dat met rijst, roti of vers brood; op die manier komt er na afloop van de workshop koken een heerlijke maaltijd op tafel te staan.
De Indonesische keuken staat bekend om het vele snijden, hakken, stampen en stoven. Dit zijn bereidingswijzen die we ook tijdens de kookworkshop centraal zullen stellen, zodat u kunt koken zoals ook de mensen in Indonesië dat doen. We beginnen de kookworkshop voor de Indonesische keuken met de bekende bamboe-pasta’s en zullen eindigen met een kleine rijsttafel. Daar tussenin is er onder andere ruimte voor diverse kruiden en specerijen. Op die manier zorgen we voor een gezellige kookworkshop voor de Indonesische keuken, die eindigt met een heerlijk diner waar jullie samen van kunnen genieten.
Sticky rice, gestoomde vis in bananenbladeren, heerlijke sterke vissaus, citroengras en Aziatische basilicum. Zomaar een greep uit de ingrediënten van de keuken van Laos. Laos onderscheidt zich van andere landen in Zuidoost-Azië en de keuken van Laos bevat veel bijzondere gerechten die veel van elkaar verschillen. Wat de gerechten allemaal wel gemeen hebben is dat ze vaak gebruik maken van alle smaakpapillen! Zelf Laos’ eten leren maken? Kom dan bij ons langs voor de ‘Kookworkshop Laos’. Perfect voor een zakelijk uitje, een uitje met vrienden en vriendinnen of een andere gelegenheid. De workshop kost € 65 per persoon en duurt 3 uur. Alle dranken, zowel alcoholisch als non-alcoholisch, zijn inbegrepen. Tijdens de workshop koken we een aantal heerlijke traditionele gerechten, waarna we met z’n allen lekker aan tafel gaan!
Maleisië heeft zelf eigenlijk geen heel duidelijke keuken, het gaat om een mix van de Chinese, Indiase, Arabische, Portugese en Engelse gerechten. Het is wat dat betreft een bijzondere mengelmoes, die al een even bijzondere smaak oplevert. Tijdens de kookworkshop voor de Maleise keuken gaan we hiermee aan de slag en zorgen we voor heerlijke gerechten. De meest verwende lekkerbek komt tijdens de workshop voor de Maleise keuken goed aan z’n trekken, er valt van alles te proeven. Tijdens het diner zal blijken dat Maleisië erin is geslaagd om het beste van iedere keuken over te nemen, om het in de eigen mix op te nemen.
De Thaise keuken is gebaseerd op onder andere pepers, koriander, limoen en knoflook. Dit zijn dan ook de basisingrediënten waar wij gebruik van zullen maken tijdens de kookworkshop voor de Thaise keuken. We maken gebruik van meerdere groepjes om de basis voor te bereiden, zodat we daar vervolgens mee aan de slag kunnen binnen de gerechten. Vervolgens is het tijd voor de gerechten binnen deze vurige keuken, waar we na afloop samen van genieten. De kookworkshop voor de Thaise keuken is op die manier steevast een groot succes, vooral bij hen die houden van een lekker pittige maaltijd.
Weet u al iets van de Vietnamese keuken? Tijdens de kookworkshop voor deze keuken maken we vooral veel gebruik van Nuoc Mam. Dit is een vissaus die een stuk zouter is dan de Thaise tegenhanger hiervan. Daarnaast maken we natuurlijk het meest traditionele en bekende gerecht uit Vietnam; we werken aan de loempia. Daarnaast maken we tijdens de kookworkshop voor de Vietnamese keuken gebruik van diverse aromatische kruiden en gaan we aan de slag met de wok. U bent daardoor zeker van een heerlijke maaltijd, waar u na de kookworkshop samen van kunt gaan genieten.
Tijdens de kookworkshop voor de Zuid Afrikaanse keuken maken we uitbundig gebruik van de verschillende specerijen, waardoor we gerechten met pit op tafel kunnen zetten. Het zijn onder andere Irio, Carure en Bobotie waar we aan werken; gerechten die u mogelijk wel kent uit de Zuid Afrikaanse keuken. Het unieke aan de Zuid Afrikaanse keuken is de mix van smaken die de inmenging van kolonisten en immigranten uit Europa en Azië heeft opgeleverd in Zuid-Afrika. We bereiden tijdens de kookworkshop voor de Zuid Afrikaanse keuken een aantal typische gerechten uit dit land, om daar na afloop de maaltijd mee samen te stellen en daar gezamenlijk van te kunnen genieten.
Ontbreekt je favoriete keuken? Waarschijnlijk is dat geen enkel probleem! Neem gerust contact met ons op om erachter te komen of wij een lokale keuken kookworkshop kunnen creëren die ook aan jouw verwachtingen voldoet.
Neem contact op via onderstaand formulier of bel naar telefoonnummer 030 7370051 of bekijk hier een overzicht van de meest gestelde vragen over KEUKENvuur kookworkshops.