Costa Rica Kookworkshop

  De Costa Ricakookworkshop duurt 3 uur                                  Je betaald € 85 p.p. ( exclusief BTW)

Tijdens de kookworkshop Costa Rica gaan jullie aan de slag met een aantal culinaire tradities, die zijn samengebracht vanuit Afrika, Zuid-West Europa en China. Wat dat betreft vormt de keuken van Costa Rica een unieke combinatie. Deze kookworkshop is een goede keuze als jullie de keuken van Costa Rica graag beter willen leren kennen. Dankzij de ligging tussen twee oceanen mogen de vis, schelp- en schaaldieren natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast staat de keuken van Costa Rica bekend om de grote hoeveelheid vers fruit en groenten.

Ontdek de lokale keuken van costa rica

De kookworkshop vormt een uitstekende voorbereiding op bijvoorbeeld een huwelijksreis naar dit prachtige land. Indien jullie al op reis zijn geweest naar dit mooie land is ‘gallo pinto’ waarschijnlijk een bekend gerecht. Het staat voor ‘gevlekte haan’, maar bestaat gek genoeg uit rijst met bonen. Het gerecht wordt op smaak gemaakt met ui, koriander en worcestershiresaus. De Costa Ricanen eten het gerecht als stevig ontbijt en gebruiken een variant genaamd ‘casados’ voor de lunch. Tijdens de kookworkshop  gaan we uiteraard aan de slag met de lokale ingrediënten om bijzondere gerechten te creëren.

In deze keuken vind je verder veel kip, net als varkensvlees en steak. Verder kun je rekenen op rode en zwarte bonen in combinatie met rijst. Ook gebakken banaan en sla of kool met tomaat ligt er vaak op het bord. Enkele traditionele gerechten uit Costa Rica zijn onder andere ‘arroz con pollo’, ‘barbudos’ en ‘olla de carne’. Dit zijn respectievelijk vlees met kip, een omelet met sperziebonen en een maaltijdsoep met daarin vlees, banaan en yucca. De gerechten die we tijdens de kookworkshop Costa Rica bereiden zorgen samen voor een heerlijk traditionele maaltijd.

 

Bij de Costa Rica kookworkshop inbegrepen

Alcoholische en non-alcoholische drankjes

Alle ingrediënten en kookbenodigdheden 

Exclusief de BTW

Prijs gebaseerd op groepen van minimaal 10 personen

Boek een Costa Rica Kookworkshop 

Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor vragen, reserveringen of advies. Maak gebruik van onderstaand contactformulier. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie!