Personeelsverenigingen zorgen voor samenhorigheid op de werkvloer. Dit doen zij door bijvoorbeeld personeelsuitjes te organiseren, cadeaus te kopen bij speciale gelegenheden en de vrijdagmiddagborrel te verzorgen. Een goede samenwerking tussen verenigingsleden is essentieel om al deze zaken op een soepele manier te regelen. Daarom is het ook belangrijk om als lid van een personeels- of bedrijfsvereniging te bouwen aan een goed team. Dit klinkt heel zakelijk, maar dat hoeft het niet te zijn! Met onze kookworkshops voor personeelsverenigingen werk je namelijk op een laagdrempelige en vooral leuke manier aan het versterken van het team. 

Kookworkshops voor personeelsverenigingen (1)

Teamspirit verbeteren

Het is helemaal niet vreemd als het, na zo lang thuiswerken, wat onwennig voelt op kantoor. Het is goed mogelijk dat je sommige collega’s nog niet op kantoor hebt ontmoet en daardoor voelt het alsof je je eerste werkdag herbeleeft. Allemaal nieuwe mensen, waarvan je alleen het gezicht kent. Best een vreemde situatie. Het is ook goed mogelijk dat de online communicatie niet altijd even soepel is verlopen, waardoor je het gevoel hebt dat je belangrijke informatie mist. Dit maakt het er niet gezelliger op binnen het team, maar gelukkig is de teamspirit op een leuke, lekkere en gezonde manier te herstellen. Tijd voor een teamuitje voor leden van de personeelsvereniging zodat zij de koppen bij elkaar kunnen steken voor het verbeteren van de teamspirit op kantoor.

Kookworkshops voor personeelsverenigingen

Een kookworkshop volgen met de personeelsvereniging. Het is onwaarschijnlijk dat dit het eerste is wat bij je opkomt bij het plannen van een personeelsuitje, maar bowlen of gourmetten hebben we allemaal wel eens gedaan. Met een kookworkshop biedt je een nieuwe ervaring, en nieuwe ervaringen dragen bij aan levensgeluk. Wij hoeven je niet uit te leggen waarom het goed is om gelukkige teamleden te hebben: dat spreekt voor zich. Met een kookworkshop geef je teamleden echter niet alleen een nieuwe ervaring mee. Samen koken heeft ook voordelen die goed van pas komen bij het versterken van het teamgevoel binnen je bedrijf. Dit werkt uiteraard niet alleen voor personeelsverenigingen, maar voor alle teams binnen bedrijven in alle denkbare sectoren.

Voordelen van samen een kookworkshop volgen

De voordelen van samen koken zijn divers. Zo leren mensen op een unieke manier met elkaar samen werken als zij samen verantwoordelijk zijn voor het bereiden van een gerecht. Allereerst staan alle teamleden op scherp en let iedereen goed op, omdat je met scherpe voorwerpen en vuur werkt. Dit zorgt er automatisch voor dat iedereen goed met elkaar blijft communiceren. Geen zorgen, want tijdens de kookworkshops voor groepen nemen wij altijd eerst de juiste snijtechnieken door, zodat iedereen met 10 vingers en een volle buik naar huis gaat.

Beter samenwerken op en buiten kantoor

Door buiten kantoortijden op een leuke manier samen te werken, creëer je een andere dynamiek op de werkvloer. Wil je de teamspirit snel verbeteren? Kies dan voor een interactief personeelsuitje waarbij samenwerking centraal staat, zoals een kookworkshop. Als het resultaat lonend genoeg is, dan hebben mensen de neiging om sneller te leren samenwerken. En wat is er nu lonender dan een heerlijke maaltijd in goed gezelschap na een leerzame activiteit. Dat brengt ons direct op het volgende voordeel van samen koken.

Leer collega’s op een andere manier kennen

Samen koken is niet alleen leuk omdat het een lekkere maaltijd oplevert. Het zorgt ook voor een leuke herinnering met mensen die je normaal gesproken in een werksituatie ziet. Door deze gezamenlijke herinnering ontstaat er een band waar je op verder kunt bouwen. Voor managers is een kookworkshop het uitgesproken moment om te ontdekken wie verborgen leiderschapsvaardigheden heeft. Samen koken vraagt namelijk om een goede samenwerking en een strategie die aangehouden en gecontroleerd moet worden. Tijdens teamuitjes is er, naast de chef, altijd iemand die hierin uitblinkt of de groep begeleid. Vaak zijn dit teamleden die over gevorderde kookvaardigheden beschikken. Deze mensen ontdek je niet op de bowlingbaan.

Samen koken is goed voor je gezondheid

Samen koken is goed voor je lichaam. Niet alleen omdat je lichaam voeding nodig heeft om te kunnen functioneren, maar ook omdat je tijdens het koken met verse ingrediënten werkt. Je weet hierdoor precies wat je binnen krijgt. Samen koken is echter ook goed voor je mentale gezondheid. Dat verbaast je misschien, gezien de meeste mensen in de keuken staan te bekvechten. Toch is het bewezen dat samen koken ervoor zorgt dat het bijvoorbeeld een positief effect heeft op de algemene motivatie. Kook je samen met je team, dan bevorder je de motivatie op de werkvloer. Lees meer over het effect van samen koken op je mentale gezondheid.

Kookworkshops voor personeelsverenigingen (2)

Kookworkshops voor grote groepen

Kookworkshops voor grote groepen vragen om een goede voorbereiding. Gelukkig hoef jij je daar geen zorgen over te maken, want het organiseren van de workshop nemen wij uit handen. Je gaat aan de slag met dagverse ingrediënten en bereid gerechten uit een keuken naar keuze. Hebben jullie bijvoorbeeld zin in een avond vol culinaire verrassingen en kiezen jullie voor het bereiden van een 3 of 4 gangen menu? Of zijn jij en je collega’s gek op sushi en sashimi? De keuze is enorm, maar als er echt niets tussen zit waar jij en je collega’s blij van worden dan is het ook mogelijk om een kookworkshop op maat te maken! Zo flexibel zijn wij.

Boek een kookworkshop in Utrecht

Onze keukens zijn te vinden in Utrecht, zo’n 15 minuten met de bus van het centraal station. Je kunt rondom de gebouwen gratis parkeren en er is genoeg parkeergelegenheid voor het hele team, een hele afdeling en zelfs het hele bedrijf. Onze ruimtes zijn verdeeld over twee etages, waardoor er voldoende ruimte is voor maximaal 100 personen. Dit zorgt er ook voor dat het voorafgaand aan een workshop mogelijk is om te vergaderen in de vergaderruimte. Het is dus ook mogelijk om een verenigingsvergadering, personeelsvergadering of teamvergadering te combineren met ontspanning, zonder het pand te verlaten.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden, onze verschillende workshops of wil je je laten inspireren door ons idee van een perfect personeelsuitje? Neem nu contact met ons op of boek direct een kookworkshop!

Laat een reactie achter