Kookworkshop in Thailand Cook Thai Yourself Chiang Rai

Als je dan toch in de buurt bent kun je net zo goed een kookworkshop volgen bij een collega in Thailand. En wat voor een! Mocht je in de buurt komen van Chiang Rai ga dan een kookworkshop doen met Tik van Cook Thai Yourself. Het is een mengeling van theater, koken, veel gekte en geeft gelijk een mooie indruk van het land zelf. Het begon al bij het ophalen bij het hotel. Schijnbaar was er een speciale muziek wedstrijd tussen een aantal bands die nog op klassieke instrumenten speelde. Tik kwam binnen en dook er gelijk tussen en voor wij het wisten stonden wij tussen de bands met nog net niet de instrumenten in ons handen te poseren.
Kortom Tik is een dame die de boel wel even regelt en lekker aanwezig is!

Een energie level wat bijzonder is voor haar leeftijd. In de auto op weg naar de lokale markt om inkopen te doen. Op deze lokale markt komen alleen de Thai zelf. Je komt hier ook verder geen enkele westerling tegen. Dan mag je zelf de inkopen gaan doen onder begeleiding van Tik. Ze geeft je een briefje met de technieken van het onderhandelen en hup ga de ingrediënten maar kopen.

Dat is al een belevenis op zich. Want heb je nu moo (varkensvlees) of krung (garnalen) nodig? Wat je precies gaat koken hangt af van wat je graag zou willen eten. Ons menu werd gemaakt met onder andere garnalen, pomelo, vis en kip. Je komt trouwens de meest bijzondere ingrediënten tegen op de markt die je hier niet snel zult zien. “Tong of the dog” bijvoorbeeld maar ook Maeng Da. Een grote water kever waarvan een spicy dip saus gemaakt word.

inkopen doen voor de kookworkshop op de lokale markt in Chang Rai Thailand
Inkopen doen met Tik van Cook Thai Yourself. Maeng Da de grote waterkevers op de lokale markt in Chang Rai Thailand

 

Kookworkshop in Thailand Cook Thai Yourself Chiang Rai

Als je alles bij elkaar gezocht hebt dan is het terug in de auto en kom je er achter dat Tik ook nog eens een officiële tourgids is. Zo neemt ze je mee naar een aantal mooie plekken in Chang Rai . Maar dan ‘hurry-hurry” tijd om te koken! Tik woont samen met haar man Martin net 20 minuten buiten het centrum van Chang Rai. In hun keuken gaan wij aan de slag met de ingrediënten die wij gekocht hebben op de markt en maken oa.

Thaise Pomelo salade met cashewnoten uit Chang Rai

Kortom koken in Chang Rai is een hele belevenis die je zeker niet mag missen als je daar in de buurt bent!
Wil je meer weten over de kookculturen die in de omgeving liggen?
Lees dan ons blog over de keuken van Cambodja en Laos

Gerelateerde kookworkshops

 

Laat een reactie achter