Koken voor één persoon is lastig als je uit pakjes en zakjes kookt. Vaak bevatten deze producten genoeg ingrediënten voor 2 personen, waardoor je al snel veel weggooit. Je kunt dit voorkomen door verse ingrediënten te kopen, precies afgestemd op je menu van de dag. In dit artikel geven wij je tips over hoe je het beste kunt koken voor één persoon, zonder veel eten weg te hoeven gooien. 

Koken voor 1 persoon

Koken voor één persoon 

Koken voor 1 persoon is helemaal niet lastig als je van tevoren bedenkt wat je allemaal in huis moet halen. Door alle gerechten die je tijdens het ontbijt, de lunch en het diner op te schrijven, kun je een gericht boodschappenlijstje maken. Heb je op basis van deze lijst bijvoorbeeld maar 2 tomaten nodig? Dan kun je deze tomaten los kopen in de supermarkt of bij de lokale boer. Afhankelijk van hoe lang je verse ingrediënten kunt bewaren kun je ook nog eens vooruit plannen, zodat je niet elke dag naar de supermarkt hoeft. Lees meer over het bewaren van groenten, fruit en verse kruiden in onze bewaargids voor verse ingrediënten. Zo weet je precies wat je wanneer moet opmaken en werk je actief aan een gezondere lifestyle en minder verspilling van eten. 

“Wist je dat … een pakje of zakje maaltijdmix vaak extra suiker en zout bevat? Krijg je hier teveel van binnen dan heeft dit een negatieve invloed op je hart en bloedvaten.”

Gezond koken met verse ingrediënten 

Verse ingrediënten zijn de sleutel tot minder verspilling én een gezonder lichaam. Het heeft niet alleen een goede invloed op je gezondheid, maar zorgt ook voor meer controle. Kook je met verse ingrediënten dan kun je namelijk precies bijhouden wat je eet. Voel je je na een maaltijd opgeblazen of begint je neus tijdens het eten te lopen, dan eet je iets waar je lichaam niet goed tegen kan. Door met verse ingrediënten te werken kun je achterhalen voor welke ingrediënten jij overgevoelig bent. Handig, want dit kan er al snel voor zorgen dat dagelijkse kwaaltjes verdwijnen! 

Leer koken van een echte chef! 

Heb je geen idee waar je moet beginnen met koken met verse ingrediënten? Bij KEUKENvuur bieden wij kookworkshops aan waarbij je met verse ingrediënten leert koken van de chef. De chef helpt je niet alleen met de bereiding van een gerecht, maar beantwoord ook al je vragen over de ingrediënten die je gebruikt. De workshops zijn te volgen met meerdere personen. Samen koken is namelijk veel leuker dan alleen koken! Ook als je normaal gesproken alleen in de keuken staat, kan het samen koken met anderen ervoor zorgen dat je de les beter onthoud. Hier heb je thuis weer profijt van! 

Ben jij benieuwd naar welke kookworkshops wij aanbieden? Bekijk dan snel onze thema workshops of workshops ontworpen vanuit een specifieke keuken. Neem contact met ons op om de workshop te boeken en geef tijdens het contact je kookniveau aan. Dan houden wij hier rekening mee en zorgen wij dat je met een gezonde dosis nieuwe kookkennis naar huis gaat!

 

 

Laat een reactie achter