Koken met je personeelsvereniging is altijd een leuk idee. Het brengt mensen samen, zorgt voor een betere sfeer op de werkvloer en het is het perfecte moment om creatieve ideeën met elkaar uit te wisselen. Hierna mogen jullie genieten van een zelf bereidde maaltijd of zelfs een volledig menu! Dit is waarom koken met je personeelsvereniging voor werknemers én werkgevers interessant is. 

Koken met je personeelsvereniging (1)

Wat is een personeelsvereniging precies? 

De personeelsvereniging binnen het bedrijf is verantwoordelijk voor het gevoel van verbinding. Zij zorgen ervoor dat belangrijke data onthouden wordt, organiseren de periodieke bedrijfsuitjes en plannen de vrijdagmiddagborrel. Om ervoor te zorgen dat de personeelsvereniging goed functioneert, moeten de mensen binnen de vereniging ook goed met elkaar kunnen werken en het vooral heel gezellig hebben. Goed nieuws, want de kookworkshops van KEUKENvuur zijn ontworpen om mensen te verbinden. 

Waarom samen koken goed voor je is 

Samen koken heeft enorm veel voordelen die niet alleen met voedingsstoffen te maken hebben. Allereerst is samen koken leuker. Je hebt een maatje om mee te praten en als je iets niet zeker weet dan heb je iemand om op terug te vallen. Hiernaast heeft koken een positief effect op je gemoedstoestand. Dat is niet zomaar, maar heeft alles te maken met het feit dat je hersenen dopamine aanmaken op het moment dat je een beloning krijgt. Tijdens het koken is het vooruitzicht op een beloning ook al genoeg om de stresslevels te verlagen. Koken werkt daarom ook kalmerend voor veel mensen. Ben je hard bezig met je lichaam summer ready maken? Dan komt het voor jou goed uit dat koken energie verbruikt. Je loopt heen en weer, bent druk bezig met snijden, kneden, spoelen en draaien waardoor je tijdens het koken calorieën verbrand. Mooi meegenomen! 

Zelf koken en koken samen met andere mensen zorgt voor verbinding en maakt je bewust. Bewust van wat je precies eet, omdat je alle ingrediënten hebt gezien voordat ze klaar worden gemaakt, maar ook bewust van de mensen en spullen om je heen. Je werkt namelijk met hitte en scherpe tools, waardoor je alert moet blijven en automatisch beter communiceert. Tot slot levert samen koken een hoop mooie gedeelde herinneringen op, waardoor mensen met elkaar verbonden worden. Niet alleen op de korte termijn, maar ook op de lange termijn! 

Waarom is koken met je personeelsvereniging interessant? 

Koken met je personeelsvereniging is niet alleen leuk voor de mensen binnen de personeelsvereniging. Als werkgever heb je namelijk ook profijt van koken met je personeelsvereniging. Zo weten wij uit ervaring dat de beste ideeën plots ontstaan als mensen op een laagdrempelige manier gedwongen worden om met elkaar samen te werken. Kook je met elkaar dan is communicatie namelijk essentieel, waardoor je automatisch op een natuurlijk prettige manier gaat samenwerken. De gesprekken tijdens de cursus hoeven echter niet alleen over het eten te gaan, maar kunnen ook over werkgerelateerde onderwerpen gaan. Op de momenten dat je je vervolgens focust op een belangrijke taak, zoals het snijden van een komkommer, is er ruimte om even na te denken. Op deze momenten ontstaan de meest interessante ideeën. Soms gaan die ideeën over het werk en daar profiteren werkgevers weer van! 

Koken met collega’s volgens een thema

Ga je met je collega’s van de personeelsvereniging aan de slag, dan kun je bij KEUKENvuur kiezen uit verschillende thema’s en keukens. Ga bijvoorbeeld voor een Vegan kookworkshop met de groep of kies voor een workshop koken met chocolade of bier! Zijn jullie echte waaghalzen, dan raden wij de koken met insecten kookworkshop aan. Dat wordt gegarandeerd onvergetelijk. Vinden jullie het leuker om van kleine hapjes te genieten? Maak dan gebruik van onze Tapas maandspecial! Liever gerechten proberen uit een specifiek land? Dan is dat óók mogelijk. Kortom: bij KEUKENvuur kun je alle kanten op. 

Neem nu contact met ons op voor meer informatie over het boeken en organiseren van het perfecte personeelsuitje voor de personeelsvereniging. Wij helpen je graag met tips en zorgen ervoor dat de kookworkshop tot in de puntjes wordt geregeld. Over alcoholische drankjes en frisdranken hoeven jullie je dus ook geen zorgen te maken! Zien we jullie snel? 

 

 

Laat een reactie achter