Voorbereidingen voor het kerstmenu kunnen niet vroeg genoeg beginnen. Voor sommigen is het kerstmenu elk jaar een feest om te bedenken, voor te bereiden en te bereiden. Maar als je geen keukenprins of keukenprinses bent dan kan het samenstellen van een kerstmenu een flinke opgave zijn. Als je helemaal geen zin hebt om te koken tijdens kerst dit jaar, dan kun je contact met ons opnemen om de mogelijkheden voor catering te bespreken. Heb je wel zin om een kerstmenu te maken, dan vind je in dit artikel tips die je helpen bij de voorbereiding en de bereiding van een indrukwekkend kerstmenu.

kerstmenu

Welk thema krijgt het kerstmenu dit jaar?

Denk allereerst na over een thema voor het kerstmenu. Ga je bijvoorbeeld voor een volledig vegetarisch menu of wil je jouw familie dit jaar verassen met een heerlijk drie of vier gangen menu. Waar je ook voor kiest. Een goede voorbereiding is het halve werk. Begin met het vaststellen van een thema en denk vervolgens na over de volgende vragen:

  • Welke kleuren wil ik gebruiken voor de aankleding van de tafel?
  • Welke gerechten passen er bij mijn thema?
  • Zijn er mensen met allergieën of dieetwensen?
  • Hoeveel mensen eten er mee?

 

Als je de bovenstaande vragen hebt beantwoord dan kun je recepten gaan zoeken. Zorg ervoor dat je de recepten direct uitprint of op een andere manier bewaart. Als je bijvoorbeeld voor een 3 of 4 gangen menu gaat dan heb je per gerecht een lijst nodig. Door de verschillende gerechten apart van elkaar te plannen is de kans kleiner dat je fouten maakt tijdens het inkopen van ingrediënten. Zorg ervoor dat je ruim van tevoren begint met de voorbereidingen. Begin zo’n 3 tot 4 weken voor kerst met de voorbereidingen.

Inkopen doen voor een geslaagd kerstmenu

Om inkopen te kunnen doen voor een geslaagd kerstmenu is het eerst belangrijk om een menu samen te stellen. Heb je geen inspiratie of weet je niet waar je moet beginnen met zoeken? Bekijk snel onze recepten om een kerstmenu mee samen te stellen. Je kunt kiezen uit maar liefst 70 pagina’s met heerlijke voor-, hoofd-, en nagerechten. Er is dus meer dan genoeg keuze waardoor jij een menu kunt samenstellen waar iedereen gelukkig van wordt. Als je de gerechten eenmaal uitgekozen hebt dan is het tijd om inkopen te doen.

Maak per gerecht een boodschappenlijstje zodat je alle ingrediënten in huis haalt en niets kunt vergeten. Denk hierbij ook aan welke wijn je bijvoorbeeld wilt serveren of welke dranken er nog meer gekocht moeten worden. Tot slot is het belangrijk om de benodigdheden voor de tafel in huis te halen. Denk hierbij aan een tafelkleed, servetten en kaarsen of andere spulletjes waarmee je de tafel kunt aankleden.

Wil jij je liever niet bekommeren over de voorbereiding van een kerstmenu? Dan kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van onze catering. Neem nu contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken zodat je er vroeg genoeg bij bent. Door nu alvast plannen te maken en deze vast te leggen, weet jij zeker dat je straks tijdens kerst niet misgrijpt bij het zoeken naar een cateraar.

 

 

Laat een reactie achter