Een nieuwe barbecue kopen en benieuwd naar de verschillen tussen de topmerken? We kennen bijvoorbeeld de Kamado Joe, de Grill Dome en de Big Green Egg. Het zijn stevige namen voor stevige BBQ’s, maar wat zijn de onderlinge verschillen? We zetten ze op een rij, zodat goed duidelijk wordt wat de verschillende barbecues tijdens het grillen te bieden hebben.

Kamado Joe, Grill Dome en de Big Green Egg: Wat zijn de verschillen

De Kamado Joe is een steenoven, pizzaoven en BBQ in één. Het is een stoer ogend apparaat op wielen. Het gaat om een gietijzeren kar die is voorzien van een poedercoating in bijvoorbeeld een donkerrode kleur. Er zijn verschillende modellen beschikbaar, bijvoorbeeld met handige zijtafels en een verrijdbaar onderstel.

Grill Dome

Grill Dome heeft verschillende hoogwaardige barbecues, waaronder een kleine variant op houtskool. Het is een traditionele barbecue die is uitgevoerd met een roestvrijstalen luchttoevoer. De band, krachtige veer en dekselthermometer maken het goed mogelijk om het ideale stukje vlees op tafel te zetten. Aan de andere kant is er een professionele barbecue op houtskool beschikbaar die maar liefst 127 kilogram weegt. Het is een enorme BBQ met een diameter van 60cm. Dat betekent dat er 56cm kookoppervlak beschikbaar is. De Grill Dome Professional heeft een hoogte van 89cm en is uitgevoerd met de beste onderdelen om het beste stukje vlees te kunnen bereiden.

Big Green Egg

De Big Green Egg vindt z’n roots in Azië, de barbecue is gebaseerd op een 3.000 jaar oude Aziatische kleioven. Het gaat om de Kamado, waarmee we een referentie kunnen maken aan de Kamado Joe die er in zekere zin behoorlijk op lijkt. In de vorige eeuw kwamen de in Japan gelegerde Amerikanen erachter hoe smakelijk de gerechten uit deze BBQ smaakten. Ze besloten het ontwerp mee te nemen naar Amerika en daar de Big Green Egg te ontwikkelen.

Zowel de Kamado Joe, de Grill Dome als de Big Green Egg behoren tot de beste barbecues die er beschikbaar zijn. De Kamado Joe en de Big Green Egg hebben min of meer dezelfde vormgeving en zijn wat dat betreft goed vergelijkbaar. Grill Dome slaagt erin een uitgebreid gamma aan BBQ’s neer te zetten, van eenvoudig voor thuis tot aan een professionele barbecue. Met de verschillende merken maakt u een uitstekende keuze. Het is met betrekking tot de barbecue vooral van belang om het vlees goed voor te bereiden om het op smaak te brengen, de barbecue op de juiste temperatuur te brengen en het vlees vervolgens gedurende de juiste tijd te grillen.

Lees ook

Laat een reactie achter