Soylent is voordelig beschikbaar en belooft een goede voedingswaarde te bieden. Het is een witte vloeistof die smaakt als een cakebeslag. Het is dankzij Soylent al mogelijk om voor minder dan € 2 per dag per persoon te eten, waardoor dit nauwelijks iets hoeft te kosten. is soylent het eten van de toekomst?

Gebruik van soja en voedingssupplementen

Soylent is een product van Rob Rhinehart, hij ontwikkelde de vloeistof en zegt zelf dat hij dat deed omdat hij geen tijd en geld had om boodschappen te doen, te koken en te eten. Hij bedacht daarom een samenstelling van verschillende voedingsstoffen, dat hem helpt om zo snel en voordelig mogelijk te eten. Soylent is een dikke witte vloeistof die bijvoorbeeld 2,4 gram sodium, 75 microgram molybdenum, 200 gram koolhydraten, 18 milligram ijzer, 50 gram eiwit, 400 milligram magnesium, 5 gram vezels, 1,7 milligram riboflavine, 65 gram vet en 15 milligram zink bevat. Er is sprake van 32 belangrijke ingrediënten, naast nog 7 extraatjes om gezonder door het leven te gaan. Het zijn verkopers van voedingssupplementen en chemiebedrijven die de stoffen aanleveren, om Soylent samen te kunnen stellen.

Tekort aan voedingsstoffen

Ondanks de behoorlijk rijke voeding is het op dit moment nog niet goed duidelijk of er een risico bestaat op tekorten van andere voedingsstoffen. Diverse experts hebben aangegeven dat dit inderdaad voldoende is om een leven lang gebruik van te kunnen maken, anderen geven aan dat er stoffen ontbreken waar we in de loop der tijd tekorten van zullen opbouwen. De tekorten zouden van invloed kunnen zijn op onze bloeddruk en de lever, al merken we dat niet meteen zodra we gebruik maken van Soylent. Het is bovendien niet zonder risico om te experimenteren met voedingsstoffen, rauwe kalium is radioactief. Rhinehart geeft als ontwikkelaar van Soylent aan dat hij allerlei onderzoeken bestudeert en hij zich regelmatig goed laat testen.

Is Soylent het eten van de toekomst?

Wat dat betreft lijkt Soylent potentie te hebben als voeding voor de toekomst, het product heeft bijvoorbeeld al een officieel voedingswaarde-etiket gekregen.

De FDA in Amerika heeft aangegeven dat Soylent inderdaad ongeveer de voedingsstoffen bevat wat het belooft. Inmiddels maken steeds meer mensen (vooral in Amerika) gebruik van Soylent, in Nederland is er nog niet echt sprake van een doorbraak. De kans is echter groot dat het product na verloop van tijd alsnog over zal waaien, in dat geval heeft Soylent een mogelijkheid om ook Europa en de rest van de wereld te veroveren.

Lees ook

Organiseer een halal kookworkshop bij KEUKENvuur
De echte Hollandse keuken is terug
Waarom de keuken van Laos zo bijzonder is

Organiseer je een bedrijfsuitje of teamuitje bij KEUKENvuur in Utrecht

Laat een reactie achter