Hoeveel weet jij over Mexicaans eten en Mexicaanse wijnen? Mexico en zijn culinaire repertoire, er is geen betere manier om een land te leren kennen dan door zijn gerechten te eten. Voor Mexico is dat een behoorlijk gevarieerde keuken vol kleur, texturen en smaak! Mexicaans eten in Nederland is nog nooit zo populair geweest!

Mexico, Land van Wijn

Mexico is het 29e wijnproducerende land ter wereld. De belangrijkste wijngaarden zijn te vinden in het Noordelijke grondgebied van het uitgestrekte land. In Baja, niet ver van de Californische wijngaarden, in het Noorden.

Hier creëert de nabijheid van de Stille Oceaan een ideaal klimaat om druiven en olijven te telen in een authentiek mediterraan klimaat. De droge bodems en de zonovergoten wijngaarden zijn slechts het halve verhaal. Tientallen kleine, toegewijde familiewijnhuizen maken verbazingwekkende wijn van een breed scala aan druiven, van Sangiovese tot  Nebbiolo  en van  Cabernet en Chardonnay.

Casa Madero, de oudste wijnmakerij in Amerika, werd opgericht in 1597 en gaat terug tot de allereerste Spaanse immigranten, waardoor Mexico de bakermat van de Amerikaanse wijnbereiding is. Er is hier geschiedenis, maar producenten hebben hun zicht op de toekomst. Langzaam maar zeker winnen wijnhuizen als Casa Madero, Santo Tomás, L.A. Cetto en vele anderen niet alleen de harten van Mexicanen, maar ook steeds meer hier.

Hoe smaakt Mexicaanse wijn?

State-of-the-art wijnhuizen en hoogopgeleide wijnmakers maken Mexicaanse wijn van de hoogste kwaliteit. De wijnen zijn vol fruit en hebben een levendige alcoholische warmte. Rood is vol en weelderig, en wit is geurig en gedurfd. Dit zijn geen verlegen wijnen,hun vurige persoonlijkheid is de perfecte partner voor het kleurrijke eten van het Mexicaanse land.

Mexico’s enorme voedselrepertoire

De beste manier om van Mexicaans eten te genieten is door de gerechten zelf te gaan koken. Volg een Mexicaanse kookworkshop en ga aan de slag met authentieke Mexicaanse recepten en verse ingrediënten.

Mexicaans eten is meer dan taco’s. Natuurlijk zijn de verschillende soorten tortilla’s de hoeksteen van culinair Mexico. Maar het echte geheim van  de Mexicaanse keuken zijn de 100 % verse ingrediënten.  De Culinaire schatkamer van Mexico bestaat uit tomaten, bonen,  vele soorten pepers en maïs. En het lievelings ingrediënt van elke vrouw (chocolade) is hier geboren!

Mexicaans eten van Salsa’s en Taco’s

Niet al het Mexicaanse eten is pittig. Er zijn wel meer dan veertig soorten hete pepers in het land die in de verschillende gerechten verwerkt worden. Van milde jalapeno-pepers tot de vurige habanero, en ze spelen allemaal een unieke rol in de keuken. Samen met groene en rode tomaten, koriander, uien en knoflook worden de Mexicaanse salsa’s op smaak gebracht. De pepers spelen ook een belangrijke rol in het op smaak maken van soepen, stoofschotels en natuurlijk taco’s.

Over taco’s gesproken, er is niet één taco in Mexico, maar heel veel verschillende soorten. Alles wat op een tortilla wordt geserveerd, is een instant taco, van roerei tot gegrilde octopus. Dat betekent dat je een jaar lang dagelijks kunt genieten van een andere taco zonder dat je het hoeft te herhalen!

Mexicaan eten tijdens een kookworkshop

De Mexicaanse keuken heeft zo veel te bieden.  Kom het zelf ontdekken tijdens een Mexicaanse kookworkshop bij Kookstudio KEUKENvuur en leer lekker koken als een local. De workshop wordt begeleid door een professionele chef , dus trek je schort aan en doe mee met de Fiesta tijdens de Mexicaanse kookworkshop bij KEUKENvuur!

Lees ook

Vacuüm garen | Sous vide koken | een hippe kook techniek uit de jaren 70

Vegetarisch eten, gezond en lekker!

Deze 7 lekkere tapas gerechten zijn eenvoudiger dan je denkt

Waarom het eten in Laos heel bijzonder is lap mok pa en som tam

Laat een reactie achter