Het seizoen voor fruits de mer is aangebroken! Geniet u altijd zo van fruits de mer, een heerlijk gerecht waarin verschillende zeevruchten samenkomen? Het is Frans voor vruchten uit de zee, oftewel de zeevruchten zoals wij die kennen. Over het algemeen is het een koud gerecht, waarin verschillende rauwe en gekookte soorten vis bij elkaar komen. In combinatie met de zeevruchten kunt u een cocktailsaus, limoensaus of mignonettesaus gebruiken.

Fruits de mer serveren het seizoen voor fruits de mer is aangebroken

Fruits de mer serveren de meesten koud, over het algemeen als een plateau op een bed van ijs. Het is gebruikelijk om het plateau met fruits de mer net even boven de tafel te serveren, door gebruik te maken van een verhoogde standaard. Het is zowel mogelijk de schelpdieren in hun schelp te laten, als deze alvast te openen om ruimte te besparen en meer zeevruchten te kunnen presenteren.

Waaruit bestaat fruits de mer?

Fruits de mer bestaat uit een aantal verschillende zeevruchten. Het gaat bijvoorbeeld om oesters en garnalen, beiden schelpdieren die een belangrijke rol spelen. Daarnaast kunt u onder andere rekenen op kreeft en gamba’s, net als krab of mosselen. Ook de maagdenpalm en langoustine kunnen onderdeel zijn, net als bijvoorbeeld coquilles en kokkels. Op die manier vormt fruits de mer een plateau van heerlijke schelpdieren.

Wilt u zelf fruits de mer klaarmaken? We zorgen er met een kookworkshop graag voor dat u meer kunt leren over bijvoorbeeld de verschillende soorten oesters en de wijze waarop u deze kunt bereiden. Op die manier kunt u meer leren over de verschillende soorten schelpdieren en de sauzen die daarbij zorgen voor een licht aroma. We geven handige tips mee om zelf een fruits de mer te bereiden, zodat u daar ook op een later moment mee aan de slag kunt om bijvoorbeeld de rest van de familie of uw vrienden te verrassen.Recept voor mignonettesaus voor bij een plateau fruit de mere. Weer eens wat anders voor bij de oesters bieten vinaigrette !

Lees ook

De cocktailtrend die de culinaire wereld op zijn kop zet
Wat kost een chef aan huis
Wat is ritueel slachten en waarom gebeurd dit

De keuken van Cambodja amok, fruit, vis en veel bijzondere smaken

Laat een reactie achter