Het haringseizoen zit er weer aan te komen, op 15 juni zal de start zijn van de traditionele veiling die in Scheveningen worden geveild. Het is traditioneel een bijzonder moment in het jaar, waarop we kunnen genieten van de nieuwe Hollandse haringen. Ieder jaar kiest de organisatie een goed doel dat kan rekenen op de opbrengst van de veiling. Dit jaar gaat de opbrengst naar de stichting Het Vergeten Kind. Op die manier zal de opening van het haringseizoen ons een verse Hollandse Nieuwe opleveren en kan de stichting rekenen op een fijne financiële bijdrage.

Traditionele veiling gaat op 15 juni van start in Scheveningen

De haringhandel kiest er jaarlijks voor de veiling van de eerste Hollandse Nieuwe groots aan te kondigen en daar bij voorkeur een goed doel aan te verbinden. Op die manier komt er een hoop aandacht voor het evenement in Scheveningen en is het voor heel Nederland goed duidelijk wanneer het nieuwe haringseizoen weer van start gaat. In Duitsland gaat in Hamburg bovendien ook op 15 juni het haringseizoen van start, waardoor we de heerlijke vis ook over de grens kunnen eten.

Het evenement zelf zal op 14 juni plaatsvinden, een dag later is het haringseizoen officieel geopend en hebben we door heel Nederland de mogelijkheid om daarvan te genieten. Er zullen allerlei haringparty’s plaatsvinden, zoals Vlaggetjesdag Scheveningen op 18 juni. Het toont hoe we op grote schaal genieten van het haringseizoen, de vis die we in Nederland graag eten. Het Nederlands Visbureau heeft vooral de stichting Het Vergeten Kind gekozen om het ‘maatjesgevoel’ voor kinderen in opvanglocaties toe te laten nemen en het belang van een gezonde voeding op een leuke manier te kunnen benadrukken.

Opbrengst voor een goed doel

De opbrengst van de veiling zal naar het goede doel gaan, waardoor de stichting kan rekenen op een aantrekkelijke financiële bijdrage. De opbrengst kan flink oplopen, omdat de opening van het haringseizoen er traditioneel toe leidt dat verschillende kopers behoorlijk tegen elkaar opbieden om het eerste vaatje te kunnen bemachtigen. De stichting Het Vergeten Kind wil er in de verschillende opvanglocaties voor zorgen dat de kinderen er gezonder kunnen gaan eten. De kookfaciliteiten laten er vaak te wensen over. De start van het haringseizoen moet daar verandering in gaan brengen en er daarmee bovendien voor zorgen dat ook zij van een heerlijke Hollandse Nieuwe kunnen genieten.

Lees ook

Wanneer kun je zelf bospadenstoelen plukken

Wat is food power

Welke eetbare bloemen kun je gebruiken voor je gerecht

Catering voor bedrijven? Privé kok voor bedrijven? Keukenvuur!

Laat een reactie achter