Wilt u een halal kookworkshop organiseren? We maken hiervoor uitsluitend gebruik van ingrediënten met een halal-keurmerk, waardoor u binnen de Islamtische wetten voor een heerlijke maaltijd kunt zorgen. Wilt u samen met vrienden of familie een kookworkshop organiseren en zorgen voor een maaltijd binnen de Islamitische richtlijnen, bijvoorbeeld zodat iedereen mee kan genieten van het resultaat en jullie daar samen naartoe kunnen werken? We zorgen graag voor de organisatie, zodat een ieder aan zijn of haar kwaliteiten in de keuken kan werken.

Ingrediënten met het halal-keurmerk

Hoe zorgen we voor de ingrediënten, geschikt voor een halal kookworkshop? We maken daarvoor gebruik van ingrediënten met een halal-keurmerk. Het keurmerk geldt bijvoorbeeld voor vlees van dieren die geslacht zijn volgens de Islamitische wetten. Dat betekent onder andere dat de dieren moeten sterven door een snede in de hals, gemaakt met een scherp mes. Halalvlees staat op die manier voor uitgebloed vlees van een beperkt aantal dieren, dat doorgaans onverdoofd geslacht dient te worden. Bovendien wordt tijdens de slachting Allah aangeroepen en vindt er een zegening door de Imam plaats. We maken uiteraard geen gebruik van varken, kikkers, roofdieren, ratten en andere dieren die buiten de halal-keurmerken vallen.

Halal kookworkshop organiseren met verse ingrediënten

Alles dat door de Koran als goed en rein kan worden gezien kan het halal-keurmerk krijgen, waardoor we daarmee kunnen koken tijdens de halal kookworkshop. Het gaat bijvoorbeeld om eten uit de zee, net als groenten, fruit en alle dranken. Er geldt een uitzondering voor alcohol, waardoor we daar geen gebruik van zullen maken. Er zijn een aantal keurmerken voor halal-voeding beschikbaar, zoals die van Halal Correct, Halal Plus en Halal Tayyib. We zorgen er tijdens de halal kookworkshop voor dat we alleen gebruik maken van halal ingrediënten, zodat we daar samen mee kunnen koken.

Halal kookworkshop boeken

Wilt u een halal kookworkshop boeken, zodat jullie samen een heerlijke maaltijd op tafel kunnen zetten door gebruik te maken van de verschillende halal ingrediënten? Wij zorgen voor de begeleiding en vertellen bijvoorbeeld meer over de verschillende ingrediënten. Samen bieden ze de basis voor een heerlijke maaltijd, waar we aan het eind van de workshop samen van kunnen genieten. U kunt tijdens het reserveren van de kookworkshop  aangeven dat alle ingredienten halal moeten zijn.

Lees ook

Kun je echt alles eten van een dier?
Ritueel slachten en waarom gebeurd dit
Het ontstaan van de hamburger

Koken met insecten

Laat een reactie achter