De lente staat voor de deur! De temperaturen worden hoger, het gras wordt groener en er schieten weer verse groenten en fruit uit de grond. Veel mensen zien de lente als hun favoriete seizoen. Niet alleen omdat de lente lekkere ingrediënten met zich meebrengt, maar ook omdat het er zo prachtig uit ziet! De bomen staan straks weer te bloeien en de dagen worden langer, waardoor we het idee hebben dat we meer tijd overhouden. Dit zorgt ervoor dat mensen meer tijd nemen om met verse ingrediënten te koken. Alle reden voor ons om een groenten en fruit kalender samen te stellen, waar de lekkerste seizoensgroenten en fruit op te vinden zijn! 

groenten en fruit kalender (3) groenten en fruit kalender (2) groenten en fruit kalender (1)

Van frisse lente-ui tot zoete aardbeien

De lente duur van 20 maart tot 20 juni. Dat betekent dat je 4 maanden tegemoet gaat waarin je specifieke ingrediënten kunt vinden in je eigen tuin! Van snijbonen tot rabarber en van granaatappel tot kersen: de lente maakt koken met verse ingrediënten nóg leuker en lekkerder! Op zoek naar de lekkerste lente recepten? Kijk dan eens naar onze receptenpagina! Hier vind je een uitgebreide verzameling van voor-, hoofd-, nagerechten en gezonde tussendoortjes die je vanuit je eigen keuken kunt bereiden. 

Dit is onze groente en fruit kalender

Fruit van maart tot april 

Maart April Mei
Appels Aardbeien Abrikozen
Ananas Granaatappel Frambozen
Avocado Pompelmoes Kersen
Banaan  Rabarber  Kruisbessen
Citroen Sinaasappelen Nectarines 
Grapefruit   Perziken
Kiwi   Rode bessen
Limoenen   Zwarte bessen 
Mandarijnen    
Meloen    
Peer    

Groenten van maart tot april 

Maart April Mei
Aardappel Andijvie Asperges 
Boerenkool Asperges Bloemkool
Groene selderij Chinese kool Broccoli
Knolselderij Courgette Doperwten 
Paddenstoelen Paksoi Koolrabi
Pastinaak Paprika Kropsla
Pompoen Raapsteel Peultjes
Prij Rabarber   
Radijs Radijs  
Rammenas Snijbonen  
Rode biet  Tomaten  
Rode kool Waterkers  
Roodlof    
Savooikool    
Schorseneer    
Spinazie    
Spruitjes    
Uien    
Veldsla    
Warmoes    
Winterpostelein    
Witlof    
Wittekool    
Wortel    

Leren koken met een kookworkshop met seizoensingrediënten

Zoals je merkt valt er in de lente behoorlijk wat af te wisselen. Zitten er ingrediënten tussen die je helemaal niet kent? Dan is dit een mooi moment om ermee te experimenteren. Als je niet goed weet hoe je moet beginnen met koken, dan is een kookworkshop de perfecte manier om te leren koken! Wij gebruiken tijdens onze workshops namelijk altijd dagverse seizoensingrediënten die omgetoverd worden tot de lekkerste voor-, hoofd- en nagerechten. Onze workshops zijn geschikt voor beginnende en ervaren thuis chefs en kunnen zelfs op maat gemaakt worden! Wil jij bijvoorbeeld met specifieke ingrediënten koken? Dan kun je dit van te voren aangeven, zodat de workshop 100% aan jouw wensen voldoet. 

Onze keuken staat in hartje Utrecht en is daardoor goed bereikbaar voor iedereen die in Nederland woont. Je kunt de keuken eenvoudig bereiken met het openbaar vervoer, maar rondom het gebouw is er ook genoeg parkeergelegenheid. Kom daarom gezellig langs met je vrienden, familieleden of collega’s en ervaar zelf hoe leuk het is om samen een kookworkshop te volgen. Benieuwd naar welke workshops wij allemaal aanbieden? Bekijk hier een overzicht van alle kookworkshops die wij aanbieden, of doe de kookworkshop keuzetest en ontdek een geheel nieuwe keuken met dagverse seizoensgroenten en fruit! 

 

 

Laat een reactie achter