Zoek je naar een uitstekende barbecue, waarmee je er tijdens de zomermaanden voor zorgt dat je heerlijk buiten kunt eten en je ervoor zorgt dat het vlees en de vis een heerlijke smaak hebben? Maak dan gebruik van de Grill Dome Kamado. Dit is een bijzondere barbecue die gebruik maakt van keramiek, een materiaal dat we kennen uit een groot aantal andere kwalitatief hoogwaardige toepassingen.

Het koken in keramiek of aardewerk noemen we Kamado, waarmee de naam van de Grill Dome Kamado meteen goed duidelijk is. We maken hier als mensheid al duizenden jaren gebruik van, aangezien de potten, scholen en ovens altijd gemaakt waren van aardewerk. Het keramiek is beter bestand tegen hitte dan bijvoorbeeld metaal. Daarnaast houdt keramiek het vocht vast, waardoor je er met de Grill Dome Kamado voor zorgt dat de BBQ het vlees en de vis heerlijk sappig en mals zal houden.

Speciale soort keramiek

We gebruiken keramiek nog altijd, al gebeurt dat vooral binnen de lucht- en ruimtevaart. Daarnaast werken we hiermee binnen de autoindustrie en de medische wereld. Het is wat dat betreft dan ook niet vreemd dat keramiek niet zomaar geschikt is voor het gebruik in een BBQ, je dient daarvoor gebruik te maken van een speciaal type. Keramiek is van zichzelf erg hard en goed bestand tegen de hitte, maar het is daarnaast in een bepaalde mate poreus. Met de Grill Dome Kamado kies je voor een ideale toepassing van dit materiaal, in de vorm van Terapex. Dit is een door Grill Dome ontwikkelde vorm van keramiek, die alle ideale eigenschappen bevat om voor een goede toepassing van dit materiaal in de BBQ te zorgen, waardoor je heerlijke stukken vlees en vis kunt bereiden.

Grill Dome Kamado met special Airflow Design

Je maakt met de Grill Dome Kamado daarnaast gebruik van een speciaal Airflow Design. Dit zorgt voor een schoonsteeneffect, waarmee de BBQ al na ongeveer 10 minuten klaar is voor gebruik. Dat lukt je niet zomaar met een gewone houtskoolbarbecue, waardoor de Grill Dome Kamado van grote toegevoegde waarde zal blijken. Het is aan de andere kant natuurlijk mogelijk om de Grill Dome Kamado aan te maken met de bekende aanmaakblokjes, waardoor je geen gebruik hoeft te maken van gevaarlijke vloeistoffen. Vervolgens is de Grill Dome Kamado snel op temperatuur en kun je daar ook in de herfst of de winter gebruik van maken, mits de temperatuur het toe laat om zelf naar buiten te gaan.

Kookworkshop

Enthousiast over koken, of zin om lekker culinair aan de slag te gaan? Schrijf je in voor een van de kookworkshops en leer het neusje van de zalm bereiden, of hoe je bijvoorbeeld voor heerlijk sushi kunt zorgen tijdens een feestje. Tijdens de BBQ kookworkshops krijg je uitleg over bereidingswijzen en voedingsmiddelen, maar gaan we vooral lekker aan de slag met verschillende ingrediënten en gerechten.

Wil je een leuk en lekker recept thuis maken op je Kamado? Klik dan opSpareribs  St. Louis-stijl 

Het seizoen van lamsvlees is weer begonnen
De kunst van het marineren
Wat voor soorten hout gebruik je voor een Kamado BBQ

Veilig barbecuen met handige tips

Laat een reactie achter