Goedkoop uit eten: met deze 3 tips bespaar je al snel honderden euro’s per jaar!

Iedereen wil leuke dingen doen met zijn of haar geld: op vakantie met de kids, lekker shoppen, of die ene mooie reis maken waar je altijd al van hebt gedroomd. “Op de kleintjes letten” is misschien een cliché, maar het werkt wel. Een van de grootste kostenposten waar je gigantisch op kunt besparen zijn namelijk je uitgaven voor eten en voeding!

In dit artikel geven we je drie handige tips om geld te besparen!

1. Handige trucs en psychologie voor beginners

Goedkoop uit eten: met deze 3 tips bespaar je al snel honderden euro’s per jaar! Goedkoop eten kan zo makkelijk zijn als het toepassen van een aantal slimme trucs. Misschien heb je nooit stilgestaan bij deze trucs. Misschien gebruik je sommige trucs al. Hoe dan ook, met de onderstaande trucs zal je al snel veel geld besparen op je boodschappen:

  • Maak altijd een boodschappenlijstje. En houd je eraan. Nog beter is om een boodschappenlijstje te maken voor de hele week. Kost wat moeite, scheelt een hoop geld. Dit komt omdat je geen geld uit gaat geven aan onnodige dingen die niet op je lijstje staan.
  • Ga nooit met honger naar de supermarkt. Uit onderzoek blijkt dat mensen die met honger naar de supermarkt gaan structureel meer geld uitgeven dan mensen die geen honger hebben als ze hun inkopen doen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!
  • Maak meerdere porties tegelijkertijd en maak gebruik van restjes en left-overs. Deze tip geldt vooral voor kleine gezinnen of alleenstaanden. Het is dan vaak goedkoper om voor twee of drie dagen te koken dan om precies voor een of twee mensen een maaltijd te maken. Bijkomend voordeel: restjes smaken vaak lekkerder doordat de kruiden en smaken beter tot hun recht komen!
  • Let op het seizoen en maak gebruik van de aanbiedingen. We trappen even een open deur in, maar deze open deur werkt wel! Door slim gebruik te maken van aanbiedingen en seizoensproducten bespaar je al snel tientallen euro’s.
  • Ga naar de markt. Met name op het einde van de dag kun je op de markt goedkoop groenten en fruit halen. Twee avocado’s voor twee euro? Op de markt haal je er soms vijf voor een euro.

2. Creatief met recepten en smaakmakers

Veel mensen gebruiken dure potjes of pakjes als smaakmaker of gebruiken dure ingrediënten in hun maaltijden. Vaak kun je echter net zo eenvoudig lekkere gerechten maken die veel goedkoper zijn. Haal bijvoorbeeld potjes met gedroogde kruiden in huis. De kruiden blijven lang goed en kunnen voor tientallen maaltijden gebruikt worden. Dit scheelt je al snel een tientje per week aan zakjes met kruiden voor een specifieke maaltijd.

Maak daarnaast gebruik van goedkope smaakmakers. Peper en zout kent iedereen natuurlijk wel, maar er zijn er meer. De meest bekende zijn misschien wel ui en knoflook. Maar ook sojasaus en ketjap (Aziatisch), of chilipoeder en chilisaus (Mexicaans) doen het erg goed.

3. Goedkoop uit eten? Een hekel aan koken? Word zelf een echte chef kok!

Goedkoop koken kan veel geld schelen, maar als je iedere week uit eten gaat bij een duur restaurant schiet het natuurlijk niet echt op.

Bij Keukenvuur geloven we dat je, of je nou van koken houdt of niet, altijd een (heerlijke) maaltijd op tafel kunt zetten! Zeker nadat je een van onze kookworkshops hebt gevolgd.

Tijdens een kookworkshop van Keukenvuur nemen we je in 3 uur mee naar een keuken van een bepaald land, een bepaalde kookstijl of een bepaald kookthema. Wat dacht je van een kookworkshop over de Thaise keuken, een echte BBQ-kookworkshop of een workshop koken voor alleenstaanden? Duur uit eten naar de Thai? Altijd naar het grillrestaurant moeten voor een lekkere spies of biefstuk? Naar de afhaaltoko omdat je zelf niet goed kunt koken? Het mag nog wel, maar het hoeft niet meer!

Met de kookworkshop van Keukenvuur kan iedereen lekker eten op tafel zetten. Kijk hier voor al onze kookworkshops en vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Lees ook

Leer alles over kreeft tijdens een kookworkshop
Met deze tips verspil je geen voedsel
Ja echt er zijn heel veel natuurlijke kleurstoffen

Wat is pulled pork en hoe is het ontstaan

Laat een reactie achter