Gezond eten is van groot belang voor een fijne vakantie; onze voeding draagt sterk bij aan hoe we ons voelen. Door gebruik te maken van de juiste ingrediënten en zoveel mogelijk vast te houden aan de normale patronen zal de vakantie heerlijk verlopen; zowel letterlijk als figuurlijk. Het is binnen het gezond eten op vakantie daarnaast natuurlijk van belang om voldoende te drinken, vooral in landen waar we graag genieten van de zonnige dagen.

Gezond eten meenemen

Het eten op vakantie is lang niet altijd gemakkelijk, vooral niet onderweg waar weinig gezonde ingrediënten beschikbaar zijn. Het is daarom een goed idee om bijvoorbeeld spring rolls en veggie sushi te maken voor onderwerg. Daarnaast vormen wraps en zoete aardappelfrietjes met een salade een goede keuze. Andere gezonde keuzes voor op vakantie zijn fruit, salades, noten en voorgesneden rauwkost, net als een paar plakken bananenbrood of wat sesamkoekjes. Er zijn wat dat betreft verschillende mogelijkheden om gezond te eten op vakantie, al is ook een goede voorbereiding daarbij van belang.

Goede voorbereiding treffen

Een goede voorbereiding kan verschillende vormen aannemen, het is bijvoorbeeld een goed idee om een lijstje ingrediënten op een rij te zetten en daarvoor een vertaling te maken in de taal van het land waar de reis naartoe gaat. Daarnaast is het online mogelijk om aan de hand van menukaarten na te gaan welke restaurants gebruik maken van verse en gezonde ingrediënten. Door notities te maken van zowel de vertaalde ingrediënten als de eventuele beschikbare adressen is het eenmaal op vakantie een stuk gemakkelijker om gezond te (blijven) eten.

Normale patronen en voldoende drinken

Verder is het voor het gezond eten op vakantie vooral van belang om zoveel mogelijk het normale patroon aan te houden. Dat geeft rust en overzicht, het zorgt ervoor dat het goed duidelijk is wanneer welke maaltijd plaats kan vinden en welke voedingsmiddelen en -stoffen er dan van belang zijn. Probeer daarnaast in ieder geval altijd voldoende te drinken, dat draagt op een krachtige manier bij aan het gezond eten op vakantie.

Lees ook

Tip voor een voedsel veilige BBQ

De echte Nederlandse keuken terug van weg geweest

Tips voor het koken van kreeft

Mosselen koken net zo makkelijk als het koken van water!

Laat een reactie achter