Gezellig griezelen – Keukenvuur Halloweenspecial

Nog een paar dagen tot aan Halloween! Deze feestdag, die in Nederland steeds meer gevierd wordt, staat garant voor griezelige outfits. Maar niet alleen met je kleren kan je iets moois maken, maar ook in de keuken! Daarom vind je in deze Halloweenspecial heerlijke Halloween recepten, pompoen recepten, Halloween hapjes en nog veel meer inspiratie voor een fantastische dag (en nacht).

Koken met Halloween? Pompoen is je vriend!

Bij veel feestdagen wordt uitgebreid gekookt. Ook hebben veel feestdagen hun eigen lekkernijen en specialiteiten als het gaat om eten. Bij Halloween is pompoen misschien wel het belangrijkste ingrediënt, waar deze meestal wordt gebruikt om griezelige lampionnen te maken, die ook wel Jack-o’-lanterns genoemd.

Daarnaast wordt pompoen natuurlijk ook gebruikt om mee te koken. Het voordeel van pompoen is dat deze niet alleen erg lekker is, maar ook nog eens erg gezond! Bovendien is pompoen geschikt voor veganisten en vegetariërs. Tot slot kan je met pompoen eindeloos variëren en zijn er zowel hartige als zoete recepten beschikbaar. Dat zijn 5 vliegen in één klap als je het ons vraagt ?!

Pompoen recepten, Halloween recepten en Halloween hapjes

De mogelijkheden met Halloween zijn eindeloos. Natuurlijk is pompoen één van de belangrijkste ingrediënten, maar er zijn nog veel meer recepten die je met Halloween kunt maken. Wat dacht je van:

  • Overheerlijke pompoensoep maak je natuurlijk in een handomdraai. Wist je dat je met pompoen echter ook risotto kunt maken? En wat dacht je van pompoenoliebollen of pompoenpizza? Stuk voor stuk toppers waarmee je nóg meer in de Halloweensferen komt.
  • Behalve pompoen zijn er echter nog meer typische Halloween gerechtjes. Een goed voorbeeld zijn aardappelkoekjes.
  • Voor wie geen zin heeft in pompoen of andere typische Halloween gerechtjes, maar wel lekkere hapjes wilt maken, is er natuurlijk ook genoeg te kiezen. Wat dacht je van lekkere tapas, mooie dim sum of exotisch streetfood?

Gezellig griezelen – Keukenvuur Halloweenspecial

Wat je ook zoekt, in onze receptendatabase vind je genoeg inspiratie voor een aantal overheerlijke Halloween gerechten, of overige gerechten. Zo maak ook jij van Halloween niet alleen een griezelfeest, maar ook een culinair genot!

Halloween, de winter komt eraan!

Naast dat Halloween garant staat voor een leuke feestdag, is dit ook het sein dat de winter er weer aankomt. Halloween wordt traditiegetrouw gevierd op 31 oktober. En hoewel het nog niet écht Winters weer is, zal het niet meer lang duren voordat ook in ons kikkerlandje de kou zich aandient! En wat is er dan lekkerder dan een oudhollandse stamppot? Hollandse gerechten doen het altijd goed in de winter, maar voor wie wat meer uit wil pakken of er een culinaire twist aan wil geven is er ook genoeg te kiezen:

 

Zoals je ziet is er tijdens Halloween en in de winter ook genoeg te variëren in de keuken. Weet jij al wat je gaat maken?

Lees ook

De foodtrents van 2019
Boek een glutenvrije kookworkshop
Met deze 3 tips maak je snel gezonde smoothies
Alles over Spaanse pepers

Laat een reactie achter