Foodblog

Natuurlijke kleurstoffen in plaats van synthetische N-chroma wint start-up wedstrijd

Natuurlijke kleurstoffen in plaats van synthetische N-chroma wint start-up wedstrijd

Natuurlijke kleurstoffen in plaats van synthetische N-chroma wint start-up wedstrijd Regelmatig krijgen start-ups in Nederland de kans om zich aan het grote publiek te presenteren. Onlangs was het de beurt aan Wageningen, waar onder andere Biorefinery Solutions en N-Chroma zorgden voor een interessante presentatie. Start-up Fest Europe Tijdens het Start-up Fest Europe zorgde Biorefinery Solutions voor een presentatie van precies…

Eiwitten pectine en suikers uit uienschillen

Eiwitten pectine en suikers uit uienschillen

Voedselverwerkers en technologiebedrijven slaan de handen steeds vaker ineen om duurzame innovatie mogelijk te maken. Een goed voorbeeld hiervan is de samenwerking tussen Biorefinery Solutions uit Apeldoorn en Mol Fresh Food uit Putten. Zij hebben van het dagelijks bestuur van Regio Noord-Veluwe een bedrag van €150.000 aan subsidie ontvangen, om waardevolle stoffen uit uienschillen te gaan halen. “Dit project is…

Pepernoten,strooigoed en marsepein historie sinds 1863

Pepernoten,strooigoed en marsepein historie sinds 1863

Pepernoten, strooigoed en marsepein de historie sinds 1863. Pepernoten strooigoed en marsepein, ze zijn onlosmakelijk verbonden met de Sinterklaasviering. Zodra de Sint weer in het land is strooien de pieten met hun strooigoed. Tenminste, dat delen ze tegenwoordig uit. Van het echte strooien is binnenshuis nog wel eens sprake, maar op straat gebeurt dat over het algemeen niet meer. Het…

Het verhaal van de speculaaspop een belangrijke versierfunctie

Het verhaal van de speculaaspop een belangrijke versierfunctie

Het verhaal van de speculaaspop een belangrijke versierfunctie De speculaaspop is een bekende lekkernij tijdens Sinterklaas. We bakken de poppen al eeuwen, wat dat betreft is er sprake van een rijke traditie die ver teruggaat. We maken daarvoor gebruik van houten vormen en een koekplank, meestal gemaakt van perenhout. Het is eventueel ook mogelijk om een koekplank van ander hout…

Diverse soorten truffels: een overzicht van soorten en bedreigingen

Diverse soorten truffels: een overzicht van soorten en bedreigingen

We onderscheiden verschillende truffels, maar wat zijn dat eigenlijk en waar komen ze onder andere vandaan? Truffels zijn kostbare zwammen, die in ieder geval onder de grond leven. Een aantal dieren zijn er gek op, wat het lastig maakt om de truffels te telen zonder dat ze worden opgegeten. Daarom dit blog,diverse soorten truffels:een overzicht van soorten en bedreigingen De…

Wat zijn oergroenten:een overzicht

Wat zijn oergroenten:een overzicht

We horen steeds vaker van ‘oergroenten’, maar wat zijn dat eigenlijk? Welke oergroenten zijn er en hoe kun je die combineren met andere ingrediënten om een gezond gerecht op tafel te zetten? Een overzicht van verschillende oergroenten, die direct van het boerenland komen. Dankzij hun rijke smaak, kleur en geur staan ze steeds vaker op de menukaart van restaurants en…

De foodtrends voor 2017:3D printen en kweekfarms

De foodtrends voor 2017:3D printen en kweekfarms

Het nieuwe jaar is begonnen, tijd om de foodtrends voor 2017 op een rij te zetten. Wat kunnen we komend jaar verwachten in de keuken? De trend van robotisering in de keuken zal verder doorzetten, we gaan duurzamer verwarmen met een zonneoven en we vinden in kweekfarms alternatieven door middel van zeewier en kweekvlees. En niet te vergeten 3D printen!…