Foodblog

Koken voor één persoon: tips van KEUKENvuur

Koken voor één persoon: tips van KEUKENvuur

Koken voor één persoon is lastig als je uit pakjes en zakjes kookt. Vaak bevatten deze producten genoeg ingrediënten voor 2 personen, waardoor je al snel veel weggooit. Je kunt dit voorkomen door verse ingrediënten te kopen, precies afgestemd op je menu van de dag. In dit artikel geven wij je tips over hoe je het beste kunt koken voor…

Bewaargids voor verse ingrediënten

Bewaargids voor verse ingrediënten

Elke dag zo’n 300 gram groenten en 2 stukken fruit eten helpt ons om gezond en fit te blijven, maar hoe bewaar je verse ingrediënten op de beste manier? In dit artikel vind je een bewaargids voor verse ingrediënten. Je ontdekt welke ingrediënten je wel of juist niet in de koelkast of vriezer moet bewaren. Wij geven je ook tips…

Zo kies je het beste koksmes

Zo kies je het beste koksmes

Een goed koksmes is een geschenk in elke keuken, maar hoe kies je het beste koksmes? Je hebt keuze uit verschillende soorten messen en elk mes snijd anders en heeft op een specifieke manier onderhoud nodig. Zo mag je het ene koksmes bijvoorbeeld wel in de vaatwasser plaatsen, maar het andere mes weer niet. Geen zorgen, want in dit artikel…

Koken met je personeelsvereniging in Utrecht

Koken met je personeelsvereniging in Utrecht

Koken met je personeelsvereniging is altijd een leuk idee. Het brengt mensen samen, zorgt voor een betere sfeer op de werkvloer en het is het perfecte moment om creatieve ideeën met elkaar uit te wisselen. Hierna mogen jullie genieten van een zelf bereidde maaltijd of zelfs een volledig menu! Dit is waarom koken met je personeelsvereniging voor werknemers én werkgevers…

Waar kan ik leren koken?

Waar kan ik leren koken?

Leren koken. Voor de één komt het natuurlijk en de ander heeft geen idee wat hij of zij doet. Geen zorgen, want we lopen allemaal wel eens tegen een ingrediënt aan waarvan we geen idee hebben wat we ermee moeten. Gelukkig zijn er mensen die precies weten hoe ze jou de basis van het koken kunnen aanleren. Waar je deze…

Zero waste koken: zo verspil je zo min mogelijk eten

Zero waste koken: zo verspil je zo min mogelijk eten

Milieubewust koken krijgt steeds meer aandacht in Nederland. Zo zijn de meeste supermarkten bijvoorbeeld gestopt met het weggeven van plastic zakjes voor het wegen en meenemen van groenten en fruit. Er zit tegenwoordig statiegeld op blikjes drinken en sommige supermarkten geven groenten en fruit weg om kinderen te helpen met wennen aan gezond eten. Dat zorgt er bovendien voor dat…

Tapas kookworkshop special

Tapas kookworkshop special

Periodiek kiezen wij een workshop die goed bij het seizoen past en bieden wij deze workshop aan met een flinke korting. Deze maand hebben wij gekozen voor een tapas kookworkshop special, waarin jij en je vrienden/familieleden samen aan de slag gaan met het maken van de lekkerste tapa’s. Door deze workshop te volgen kun je je vrienden deze zomer verrassen…

Overstappen van gas op elektrisch koken – tips van KEUKENvuur

Overstappen van gas op elektrisch koken – tips van KEUKENvuur

Elektrisch koken is een milieuvriendelijker alternatief voor traditioneel koken op gas. Het is een gezondere optie voor het milieu en helpt uitstoot te verminderen. Daarom kiezen veel mensen ervoor om bij de vervanging van het gasfornuis, voor een elektrische kookplaat te kiezen. Hoe je de beste kookplaat kiest en waar je nog meer rekening mee moet houden als je gaat…

Zelf Beurre Blanc maken

Zelf Beurre Blanc maken

Ga je aan de slag met zelf Beurre blanc maken? Beurre Blanc is een saus die wordt gemaakt door koude boter in een reductie van Noilly prat, sjalotjes, laurier, room en droge witte wijn te kloppen. Sommige mensen gebruiken de beurre blanc als dipsaus voor zeevruchten. Anderen gebruiken het als saus voor bij vis, groenten of kip. De saus kan…

Vergaderarrangement: work & play

Vergaderarrangement: work & play

Vergaderen is periodiek nodig om het teamgevoel en de productiviteit op de werkvloer zo hoog mogelijk te houden. Daarom heeft KEUKENvuur een speciaal vergaderarrangement ontwikkeld, waarmee werk en plezier gecombineerd kunnen worden. Op die manier is het eenvoudiger om het team actief te betrekken bij de vergadering én krijgen jullie de kans om samen te genieten van een gezamenlijke maaltijd.…