Eten bij de Jane in Antwerpen
Eindelijk was het dan zo ver. Vaak geprobeerd om een reservering te maken en uiteindelijk toch gelukt. Dus 31 oktober een lunch reservering 13:00 in The Jane in Antwerpen. Wat een ongelofelijk mooie zaak is dit!
Het zonnetje scheen dwars door de glas in lood ramen over onze tafel heen en het was er gezellig druk. Nog mooier! Wij zaten op een paar meter afstand van de keuken. Daar kon je dus precies zien wat een topsport deze dames en heren daar aan het beoefenen waren. Met militaire precisie (misschien omdat het een oud militair hospitaal was) stuurde de keukenbrigade rond de 1.080 gerechten in een aantal uur naar de bediening. Die op hun beurt de gerechten dan weer op zeer vakkundige wijze binnen no time aan tafel brachten. Ook leuk: het werd uitgeven door een zeer vakkundige dame die werkelijk alles in de gaten had. Die moet vast in haar vorige leven een generaal in het leger zijn geweest! Zo dicht bij de keuken krijg je een goed idee wat er allemaal moet gebeuren om jou als gast een bijzonder 12-gangen menu te serveren.
Eten bij de Jane in Antwerpen
Jane’s flavours of the 31e october
Oesters, ceviche, kaffir, aji amarillo
Chawanmushi, abalone, zeegel, truffel sojavinaigrette
Risotto, Oosterscheldepaling, palingkruiden
Arctica islandica 57° 07´ 12ʺ n 08° 37´ 12ʺ e
Blue fin, ponzu, shiitake, radijs
Gemarineerde langoustine, tomaat, courgette, linzen
Langoustine xl a la nage
Dorade, noordzeekrab, bbq kool, shaoxing
Noorse coquille, royal belgian caviar, schelpenjus
Zwezerik, doux de cevennes, xo
Wilde fazant, paktpaddenstoel, witloof
Kaasselectie affineurs van tricht
Moranto bay, karamel, miso macadamia
Indian summer cheescake-196c bloemen en kruiden
Een normaal menu is er een van 12 gangen maar als je er dan toch bent kun je net zo goed het menu uitbreiden. Dus werden er 2 gangen aan het menu toegevoegd. Langoustine xl a la nage-Noorse coquille, royal belgian caviar, schelpenjus.
Jane’s inimitables of the 31e of october
2016 pleasure garden, francois haasbroek/blackwater wines palominio robertson wo, rsa
2017 vieblinger roed bruck, peter veyder-malberg riesling wachau, aut
2016 trousseau, forlorn hope trousseau gris sierra foothills ava usa
2015 gueules de loup, domain guilhem& jean-hughes goisot chardonnay, cotes d’auxerre aoc, fra
2016 sassella stella retica, arturo pelizzatti perogo chiavennasca valtellina superiore docg, ita
Nv le calice des oiseaux, henri & mathieu colin chardonnay. Vin ligueur de doubs, fra
Nv ishi no kanbaze, wakabayashi shuzo junmai muroka nama genshu. Oda shimane-ken. Jpn
Nv octomore/07.3, bruichladdich lorgba field islay barley + elsenham sparkling water. Islay.sco
Nv session opa fort he jane antwerpen. Duvel moortgat ipa. Breendonk,bel
1998 vecchio samperi ventennale, marco de bartoli grillo. Marsala doc, ita
Al met al een bijzondere ervaring in Antwerpen waarvoor dank aan dames en heren van de keuken en bediening!
Lees ook
Whisky distilleren in Barneveld
Alles wat je moet weten over verse vis
Eten in El Celler de Can roca
De leukste kookworkshop voor teambuilding