Zout is een populaire smaakmaker. Maar helaas ook steeds vaker een oorzaak van ziekten en nadelige gezondheidseffecten. Het Voedingscentrum noemt met niet minder dan 5 belangrijke gezondheidsrisico’s diverse nadelen van zout en natrium, waardoor koken met minder zout een wens is van velen.

Hoe u dat zelf kunt aanpakken? Er zijn diverse kruiden beschikbaar die net zo goed gelden als krachtige smaakmaker. Zonder de nadelige effecten van zout. Om zoutloos te koken, of in ieder geval met minder zout. Mét maximale smaak voor een heerlijk gerecht, maar zonder de belangrijke risico’s voor onze gezondheid.

Meer dan 80% van de Nederlandse bevolking eet teveel zout. Het Voedingscentrum adviseert maximaal 6 gram per dag te gebruiken, terwijl de helft van de volwassenen tussen de 19 en 70 jaar dagelijks zo’n 37% teveel zout gebruikt. Dat leidt bij aanhoudende overschrijding tot diverse gezondheidsrisico’s, zoals een verhoogde bloeddruk, nierziekten en meer risico op hart- en vaatziekten.

Lekker koken met minder zout: het kan

Gelukkig is daar iets aan te doen, zoals het boek Spice Wise heel goed omschrijft. Het boek helpt op het juiste moment mooie kruidenmengsels aan gerechten toe te voegen. Om van iets alledaags iets onvergetelijks te maken, zonder gebruik te maken van zout.

De kruidenmengsels zijn 100% natuurlijk en volledig vrij van zout. De krachtige smaken in de kruiden maken het gebruik van zout overbodig, waardoor het lukt om dat volledig links te laten liggen tijdens het koken.

Het boek werd geschreven door Meesterkok Michel Hanssen, die zich al langer hard maakt voor zoutloos koken. Hij beschrijft stap voor stap hoe u een magische kruidenmix kunt maken en hoe u die vervolgens kunt toepassen in voor-, hoofd- en nagerechten.

Boek als onderdeel van de workshop

We dragen bij Keukenvuur graag bij aan de ontwikkeling om te koken met minder zout of dat zelfs helemaal zoutloos te doen. Daarom gebruiken we het boek Spice Wise van Michel Hanssen tijdens de workshop. We gebruiken het boek om zelf te leren de kruidenmengsels te maken en daar meteen mee te koken in de verschillende smaakvolle gerechten. Op die manier krijg je het zoutloos koken goed onder de knie, onder begeleiding van een professionele chef-kok.

Workshop koken met minder zout

Tijdens de workshop om te koken met minder zout gaan we aan de slag met de handige tips in het boek. Zodat u stap voor stap zoutloos kunt leren koken, zonder dat dit betekent dat de smaak verloren hoeft te gaan. We zorgen er in kleine of grotere groepen tijdens de kookworkshops voor dat voor iedereen goed duidelijk is waar we aan werken. Bovendien bieden we een aantal andere belangrijke voordelen, om het koken zonder zout goed onder de knie te krijgen:

  • Kookworkshop onder begeleiding van een chef-kok
  • Bereiding met 100% verse ingrediënten
  • Koken in een professionele en sfeervolle kookstudio

Tijdens de workshop om te koken met minder zout leggen we uit over de risico’s van zout en presenteren we meteen het goede alternatief. Om te koken met speciale kruidenmengsels, die de smaken van verse ingrediënten versterken.

Zonder het gebruik van zout, om het zoutloos koken te ontdekken. Om u te verbazen over de heerlijke smaken die we kunnen bereiden en stap voor stap uit te leggen op welke manier u de kruiden het best kunt toevoegen aan de gerechten.

Enthousiast over onze kookworkshops

De kookworkshops die we organiseren stemmen we netjes af op de grootte van de groep, het niveau van de deelnemers en natuurlijk specifieke voorkeuren binnen de organisatie. Op die manier slagen we erin enorm tevreden reacties te verzamelen. Zowel voor de workshop koken met minder zout als voor de andere workshops die we organiseren:

  • “Meer dan geweldig! Samen met 12 vriendinnen hartelijk ontvangen voor een kookworkshop en daarna met z’n allen aan het werk om heerlijke gerechten te bereiden.” Renata Bodok.
  • “Pure & verse producten […]! Ook de communicatie vooraf & achteraf verliep heel prettig. We hebben een erg gezellige avond gehad en ik zou iedereen dan ook zeker aanraden hier een workshop te volgen of te boeken als je van koken houdt!” Marieke Fengers.

Tijdens de workshop gebruiken we de handige tips uit het boek om zoutloos te koken. Bovendien zorgen we voor professionele begeleiding door een ervaren chef-kok, die jullie de fijne kneepjes van het vak zal bijbrengen. Om voortaan zonder zout toch een heerlijke maaltijd op tafel te zetten en er tegelijkertijd voor te zorgen dat koken nóg leuker, sneller en gemakkelijker wordt.

Enthousiast over een kookworkshop om te koken zonder zout of meer weten over de manier waarop we dit kunnen organiseren? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.

Lees ook

 

Laat een reactie achter