De herfst is een seizoen van verandering en transformatie. De bladeren worden geel, oranje en rood voordat de bomen hun bladeren afwerpen en de temperatuur gaat omlaag. In de herfst is niets fijner dan in een warm huis op de bank te kruipen met een dekentje en een kop hete chocolademelk. Ben je op zoek naar najaarsgerechten waar je warm van wordt? Dan zit je hier goed! Dit zijn de lekkerste najaarsgerechten voor jong en oud!

najaarsgerechten

Dit zijn de lekkerste najaarsgerechten 

De beste gerechten voor het herfstseizoen zijn gerechten die warm en hartig zijn. Het zijn gerechten waar je blij van wordt en waar je een warm gevoel van binnen van krijgt. Daarom worden er vaak ingrediënten gebruikt als pompoen en zoete aardappel en kruiden als kaneel, anijs en gember. Zetten we de lekkerste najaarsgerechten op een rij dan zijn er een paar klassiekers die niet mogen ontbreken. 

  • Pompoensoep 
  • Ovenschotel met zoete aardappel
  • Quiche

 

Wil je het gezin verrassen met gerechten die je niet zo vaak tegenkomt in de herfst? Probeer dan eens gerechten als herfstpasta met bospaddenstoelen of risotto met paddenstoelen. Tip: de herfstpasta valt ook goed in de smaak bij de allerkleinsten. Haal de bospaddenstoelen uit de pasta als je kindje niet wil mee eten. 

Bijgerecht maken in het najaar 

Een bijgerecht is een gerecht dat bij het hoofdgerecht hoort. Het kan worden geserveerd als onderdeel van een maaltijd, maar je kunt bijgerechten ook maken voor een avondje borrelen. Sommige bijgerechten zijn gemaakt van ingrediënten die niet tot het hoofdgerecht worden gerekend, zoals een salade. Er zijn veel verschillende soorten bijgerechten, waaronder: salades; specerijen; warme of koude soepen; pasta’s en noedels; rijst en granen; aardappelen en andere wortelgroenten.

Er zijn veel gerechten die je kunt maken tijdens het herfstseizoen, maar meestal worden bijgerechten in de herfstmaanden geroosterd. Door ingrediënten te roosteren krijg je namelijk een unieke smaak die sfeer aan het gerecht toevoegt. Je kunt verschillende bijgerechten maken, zoals geroosterde spruitjes, geroosterde bloemkool en geroosterde pompoen:

-1 pond spruitjes, bloemkool of pompoen

-2 eetlepels olijfolie

-1 eetlepel zout

-1 theelepel peper

-1 theelepel knoflookpoeder

Instructies: Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Was en droog de groenten grondig, snij de uiteinden eraf en snijd ze in de lengte doormidden. Bestrooi met olijfolie, zout, peper en knoflookpoeder. Verdeel de groenten over een bakplaat en rooster voor circa 30 minuten.

Koken, bakken of braden?

Koken, bakken of braden? Met herfstingrediënten kun je alle kanten op, maar hoe bereik je die authentieke herfstsfeer tijdens het bereiden van herfstgerechten? Als je wilt experimenteren onder toezicht van een ervaren chef dan ben je bij KEUKENvuur aan het juiste adres. In onze keuken leren wij enthousiaste thuiskoks meer over het bereiden van allerlei gerechten. Van gerechten met seizoensingrediënten tot het maken van tapas en van koken met chocolade tot koken met bier! Wil jij van een echte chef leren hoe je de lekkerste herfstgerechten maakt en hier een eigen draai aan geeft? Trommel dan snel je vrienden en familieleden bij elkaar en boek een kookworkshop bij KEUKENvuur om iets nieuws te leren én lekker te eten met goed gezelschap! 

Laat een reactie achter